Ökölvívó OB

2022.12.07. 18:29

Varga Beáta győzelemmel kezdett (fotókkal)

Az egyetemi körcsarnokban szerda délután megnyitották a felnőtt ökölvívók országos bajnokságát.

Fotó: Ádám János

A borsodi megyeszékhely 1976 és 1989 után harmadszor házigazdája a rangos viadalnak, amelyre több, mint ötven egyesület kétszáznyolc sportolóját nevezték. A megnyitó ünnepségen Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere méltatta az esemény jelentőségét és persze emlékezett a hőskorra, az 1970-es junior Európa-bajnokságra, amelyre máig nosztalgiával emlékeznek a műfaj kedvelői.

Leléptették

A szerdai selejtezők során a miskolci Hell Fight Club Küzdősport Egyesület tagjai közül az 54 kilós Varga Beáta lépett a kötelek közé.

– Már az első két menetben is előnyt szerzett, a harmadikban viszont idő előtt ért véget a csatája – mondta Mádi Tamás, a Magyar Ökölvívó Szövetség partnereként társrendező helyi klub elnöke, majd hozzátette: – Pálfi Viktória egy darabig bírta a megpróbáltatásokat, aztán orrsérülés miatt leléptették.

Az elöljáró szerint a hangulat remek a komplexumban és ez is bizonyítja az ökölvívás hazai és miskolci népszerűségét.

Az ob-n csütörtökön is szurkolhatnak az érdeklődők a Hell Fight Club versenyzőinek, a sok nevező miatt azonban az eredetileg 14 órai folytatást előre hozták 13 órára. A programban szerepel a 67 kilós Horváth Milán, míg Mester Soma a 71 kilogrammosok mezőnyében próbál szerencsét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!