Kosárlabda

2022.12.03. 15:30

Formába hozó meccsel indulhat a hónap

Új játékos érkezése egyelőre nem várható a DVTK-Hun-Therm női kosárlabdacsapatánál.

A diósgyőri Garbin (jobbra) kipihenten várja a Cegléd elleni bajnokit

Fotó: Vajda János

Vasárnap 15.00-tól hazai környezetben kezdi meg decemberi programját a DVTK-Hun Therm női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek hazai környezetben, az NB I 11. fordulója keretében a WBW CEKK Cegléd együttesét látják vendégül. A Diósgyőr két és fél hete játszott utoljára tétmérkőzést, a novemberi 16-i törökországi Euroliga csoportmeccs után három játékos – Kányási, Kiss A., Guirantes – felnőtt válogatottakban szerepelt tétmérkőzéseken, négyen pedig rehabilitáción vettek részt. A Green, Bernáth, Aho N. és Jovanovic négyesfogatból az első három kosarason segített a szünet, azonban utóbbi kosaras felépülése, visszatérése hosszabb időt vesz igénybe.
– Green térde rendben van, Bernáth bokája rakoncátlankodik, Aho N. kezének jót tett a kezelés, Jovanovic sajnos több hónapra esett ki. A válogatottaktól visszatértek kicsit fáradtak, különösen Guirantesből vett ki sokat az utazás, oda-vissza, és az öt meccs, illetve magas játékperc szám – tudtuk meg Völgyi Pétertől, a DVTK-Hun-Therm vezetőedzőjétől, akit lehetséges erősítésről is kérdeztünk. – Volt egy játékos, akivel messzire jutottunk a tárgyalásokban, aki számunkra erősítést jelentett volna, de végül a saját szempontjait szem előtt tartva úgy döntött, hogy marad a jelenlegi helyén. A magyar piac teljesen behatárolt, emiatt légiósban kell gondolkodnunk, de minőségi kínálat, csak a hónap közepén lehet, amikor az Európa Kupa csoportkörtől búcsúzó csapatoknál esetleg lesz felszabaduló kosaras.

A Cegléd ellen

A diósgyőri csapatnak tehát a jelenlegi kerettel kell végig mennie decemberen. Ennek első állomása, a Cegléd elleni meccs, ami amolyan formába hozónak, kötelező győzelemnek tűnik. A Pest megyei csapat ugyan játékban van, mert szerdán bajnokin léptek pályára az AKSC Szekszárd ellen, ám hazai környezetben 91-58-ra kikaptak tőlük, és 12 csapatos élvonal utolsó előtti helyén állnak, az eddigi egyetlen győzelmüket a sereghajtó ellen könyvelhették el.
– A legfontosabb az lesz ezen a meccsen, hogy újra összeálljunk – mondta Völgyi Péter. – Két hét maradt ki a közös munkából, csütörtöktől dolgozunk újra együtt. Fontos lesz a kezdés, ez a kiesés a közös munkából hosszú időnek számít. Bízom benne, hogy ott tudjunk folytatni a bajnokságban, ahol abbahagytunk, és egy kicsit több könnyű kosarat szerezünk majd, mert ezek fontosak lennének ahhoz, hogy megadják a lendületet. Próbálunk gyorsítani az átmeneteken, de ehhez jó védekezés kell, amelynek során labdákat, lepattanókat szerezünk. Támadásban is gyakoroltunk néhány új játékelemet, azon leszünk, hogy ezek is visszaköszönjenek a pályán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!