Labdarúgó NB II

2022.12.04. 17:18

Egy pontot szereztek idegenben a kazincbarcikaiak

Vasárnap délután a Dunántúlon lépett pályára a kazincbarcikai együttes.

A labdarúgó NB II-ben, a 19., őszi utolsó fordulóban (egy tavaszi kört még december 11-én megrendeznek) a Szentlőrinc otthonába utazott a KolorCity Kazincbarcikai SC csapata vasárnap. A táblázaton a két csapat ugyanúgy 20-20 ponttal állt a kezdő sípszó elhangzása előtt, tehát ez a 90 perc mindkét fél számára kiemelt jelentőséggel bírt. A KBSC-nél nem állt rendelkezésre a műtéten átesett két védő, Dvorschák, illetve Szekszárdi, ugyanakkor két középpályás, Nagy J., valamint Csatári, eltiltás miatt nem volt hadra fogható.

Az összecsapás 9. percében volt egy hazai helyzet, majd aztán ,,semmi", ami azt jelentette, hogy a csapatok a védekezésre összpontosítanak elsősorban. Egyiknek sem lett volna jó, ha hátrányba kerül, éppen emiatt taktikai harcot láthattak a nézők, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 36. percben Szabó M. kapufáig jutott, ez volt a legnagyobb lehetőség az első felvonásban.

A fordulás után

A második félidőben, tizenegy perc után vezetést szerzett a hazai gárda: az 56. percben Keresztes egy jobb oldali beívelés után fejelte a labdát a vendégek kapujába, pár méterről, 1-0.

Egy óra foci után a vendégek trénere úgy látta, mindenképpen lépnie kell, ezért pályára került Takács és Kállai Z. is. A KBSC erőfeszítéseit siker koronázta, ugyanis a 78. percben egalizálták az állást. Egy bal oldalon vezetett kontra végén Kállai Z. érkezett és fejelt a hazaiak kapujába. Havas már csupán a gólvonalon túl ért a labdához, de ő is csak befelé kotorta, 1–1.

Ha nem is volt megelégedve a két együttes a pontosztozkodással, ezen a helyzeten már egyikük sem tudod változtatni.

Az egy pont idegenben nem rossz, de... Egyrészt a Barcika ismét nem tudta megszakítani hosszú nyeretlenségét, másrészt a két fordulóval ezelőtt tervezett négy pontból kettő van meg, vagyis mindez azt jelenti, hogy a december 11-i, dorogi fellépést meg kell nyernie az észak-borsodi együttesnek, ellenkező esetben távozik a vezetőedző – ahogyan azt nemrégiben a magának adott ultimátumban vállalta, kijelentette Varga Attila.

Szentlőrinc SE – KolorCity Kazincbarcikai SC 1–1 (0–0)

Szentlőrinc, 300 néző. V.: Kovács I. (Aradi, Sinkovicz).

Szentlőrinc: Prokop – Tamás L., Havas, Keresztes B. – Rétyi (Bányai, 88.), Németh E., Daróczi, László D. – Vidnyánszky (Lénárt, 84.), Szabó M. (Mervó, 84.) – Grumics (Filipovics, 69.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

KBSC: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Horváth M., Süttő – Puska (Kállai Z., 61.), Ádám F., Hleba, Kurdics (Heil, 84.), Szabó B. (Székely D., 73.) – Pálinkás (Takács T., 61.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerző: Keresztes (56.), ill. Kállai Z. (78.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!