Röplabda

2022.12.09. 15:03

Beérhetné az Előrét a barcikai csapat

Fehérvári fellépés vár a kazincbarcikai férfi röplabdacsapatra.

Juhász P. és csapattársai Székesfehérvárra utaznak

Fotó: Vajda János

A GreenPlan-VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata ezen a héten a második meccsét játssza szombaton. A sárga-kékek az élvonalbeli bajnokság, az Extraliga 11. fordulójában, 18.30-tól, Székesfehérvárott, a MÁV Előre SC-Foxconn együttesének vendégei lesznek.
A GP-VRCK gárdája szerdán Magyar Kupa negyeddöntős meccsen, annak az első felvonásán, a Debreceni EAC vendége volt, és 3:1-es győzelmet aratva szerzett előnyt a január 11-i, barcikai visszavágóra. 
– Ennek a győzelemnek az alapja november közepén kezdett összeállni, a két nemzetközi kupameccsünkön, amelyeken ugyan vereségeket szenvedtünk, de ettől függetlenül az ezeken nyújtott játékkal rátaláltunk a helyes irányra – mondta Toronyai Miklós, a GP-VRCK vezetőedzője. – Nyomasztó időszakot hagytunk magunk mögött, és a gödörből kijőve, a legutóbbi bajnokin, a Pénzügyőr SE ellen elért háromszettes sikerrel, lekerült a vállunkról a teher. Ezek után pedig Debrecenben is meg akartuk mutatni, hogy többre vagyunk képesek annál, mint amit ott korábban, a bajnoki mérkőzésünkön nyújtottunk. Azt kell, hogy mondjam, szerdán nem játszottunk jól, és nagy dolog, hogy így is nyerni tudtunk. Az első szett jó volt, a másodikban lementünk a DEAC szintjére, ám utána meg tudtunk újulni, rátettünk még egy lapáttal, és ez meghozta a sikert.

Visszavágni

A jó sorozatát szombaton Fehérváron szeretné folytatni a Vegyész. 
– Ha most is nyernénk, akkor pontszámban beérnénk a MÁV Előrét, ezzel a céllal kelünk útra – jelentette ki Toronyai Miklós. – Még négy forduló van hátra az alapszakaszból, és ha jól teljesítünk a riválisok ellen, akkor a középszakasz előtt bekerülhetnénk a négy közé. Mivel a csapatjátékunk összeállt, amihez Reffatti új impulzust adott, bizakodó vagyok. Nem vagyunk rossz formában, szeretnénk javítani, visszavágni, a fehérváriaktól hazai környezetben elszenvedett vereségért. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!