Rali

2022.12.14. 10:00

Arról szólt, hogy élvezzék

A kategória, ahol az élmény, nem az eredmény számít. Ez a Just4Fun (J4F). Bő egy évvel ezelőtt hívták életre azok kedvéért, akik szeretnék a régebbi autójukat leporolni, és csupán élmény, valamint a közönség kiszolgálása miatt rajthoz állni egy-egy futamon .A kezdetek után egyre több pozitív visszajelzés érkezett, így az idei magyar bajnokságban a Rally2-es mezőnyt követően a J4F kategóriában is helyet biztosítottak rendezők. Így volt ez legutóbb a Therwoolin Zemplén Rallyn, ahol a miskolci Juhász Csaba Gondos Péterrel az oldalán volt érdekelt. A mezőny tizenhárom párosból állt, amelyből a Rally4-es, 208-as Peugeot-val versenyző kettős a második legjobb időeredményt produkálta.

  • Nem is néztük annyira az eredményt, hiszen a Just4fun kategória csak arról szól, hogy jól érezd magad,  és ez sikerült is – tekintett vissza a szezonzáróra Juhász Csaba. - Itt nem az időeredmény a lényeg, hanem hogy kiszolgáljuk a nézőket és, hogy teszteljük élesben az autót. Ez utóbbi is nagyon fontos, hiszen gyűjteni kell a versenykilométereket, mert jövőre komoly terveink vannak ezzel az autóval. A technikai sport rengeteg váratlan eseményt tartogathat, amire nem lehet felkészülni. Amire viszont fel lehet, arra igyekszünk is megoldást találni. Annak ellenére, hogy a Zemplénben nem mentünk padlógázon, így is sikerült begyűjtenünk egy bal első defektet. Néhány másodperc bent maradt, de összességében nagyon jól éreztük magunkat.

Első a teszt

Juhász Csaba és Gondos Péter éppen ezért nevezett ebbe a mezőnybe, mert egyáltalán nem akart az időeredménnyel foglalkozni. Éppen ezért csak a végén, a hatodik gyorsasági szakasz után nézték meg, hogy az értékelésben hol végeztek.

  • Egyáltalán nem az volt a cél, hogy bárkivel is versenyezzünk, hanem, hogy néhány dolgot kipróbáljunk az autón – árulta el a miskolci Juhász Csaba. - Az első körben még használt abroncsokkal mentünk, aztán feltettük egy másik márkát, azt is kipróbáltuk. Változtattuk a fékbeállítást és a különböző motor programokat alkalmaztunk. A végére aztán egész jól összeállt a dolog. Az utolsó szakaszon már viszonylag gyorsan mentünk, pedig a defekt miatt jobb elöl felemás gumi volt, de addigra már nagyon komfortosan éreztem magam az autóban. Nagyon tetszett ez a hétvége, minden a helyén volt, jó érzéssel töltött el, hogy közel az otthonhoz autózhattunk. Bízunk benne, hogy a megszerzett tapasztalatokat a jövő évi futamokon kamatoztatni tudjuk a Peugeot esetében.

 

 

Címkék#rali#rally

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!