Labdarúgás

2022.11.06. 15:48

Kevés hiányzott a barcikai bravúrhoz

Döntetlent játszott a kazincbarcikai NB II-es labdarúgócsapat a pécsiek ellen.

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II 15. fordulójában, vasárnap kora délután a listavezetőt, az évadban még veretlen Pécsi MFC-t fogadta a hét meccs óta nyeretlen KolorCity Kazincbarcikai SC együttese. Mindkét csapat vezetőedzője egy-egy változtatást hajtott végre az előző forduló kezdőcsapatán, a hazaiaknál az FC Ajka elleni, idegenbeli 1-1 után, Pálinkás a kispadra került Laczkó játszott helyette, a mecsekaljaiaknál, a Szeged-Csanád GA elleni, hazai 0-0-t követően, a sérült Rácz helyén Takács Zs. kapott bizalmat a védelemben.

A kellemes napsütéses időben a hazai együttes ragadta magához a kezdeményezést, a 6. percben Nagy J. lőtt a bal alsó sarok mellé, nem sokkal később Süttő egy jobboldali szabadrúgást zúdított a léc fölé, aztán újra Nagy J. következett, akinek jobbról, 22 méterről eleresztett bombáját Helesfay ütötte szögletre. Bő negyedórai játékot követően sérülés miatt cserélt védőt a vendég gárda, akiknek a játékán nem igazán látszott, hogy ők az NB II-es mezőny legjobbjai. Egy fél félidő kellett a pécsieknek ahhoz, hogy néhány komótos kirándulást szervezzenek a hazaiak védő harmadába. Azonban eleinte, a többnyire jobb oldalon kibontakozó támadásaiknál a középre lőtt labdák nem találtak társat. A 33. percben először alakult ki gólveszély a barcikai kapu előtt, egy jobboldali szögletnél Nikitscher fejelt a jobb alsó sarok mellé, majd 300 másodperccel ezután Harsányi jobbról a kaput is eltalálta, Megyeri I. G.-nek lábbal kellett védenie. Ekkoriban már többet mutatott a PMFC támadásban, a KC KBSC kénytelen volt visszahúzódni a saját térfelére.

 

Gólok

A második félidőre két támadót is becserélt a hazaiak szakvezetője, a meccs pedig Laczkó helyzetével, Helesfay védésével folytatódott. Ami után vendég gól jött: az 52. percben Mayer küldte jobbról a kapu elé a labdát, belül Harsányi érkezett, aki a védők mögé érkező beadásánál a hazai kapust megelőzve a háló bal oldalába passzolt (0-1). Gyorsan érkezhetett volna a válasz, ám Pálinkás közelről a jobb alsó mellé küldte a lasztit, aztán pedig Laczkó távolról tette ugyanezt. A hazai támadó aktivitás közepette újabb kettős cserét hajtott végre a Barcika, és nem sokkal később meg is lett az eredménye a nyomásnak. A 68. percben Ádám F. adta be a labdát balról, Pálinkás fejéről a laszti a gólvonalon álló Katona testére pattant, onnan pedig a gólvonalon túlra (1-1). A vendégek szűkös cseresorából két friss erő érkezett az utolsó negyedórára, rájuk fért, mert a hazai presszing közepette sokszor kevés volt a levegőjük. Lüktető, izgalmas volt a hajrá, a PMFC is rajta volt a második találat megszerzésén, de ez nem sikerült nekik. Ahogy a hazaiaknak sem, akik a 93. percben Pálinkás révén még egy nagy helyzetet kihasználatlanul hagytak.

A döntetlen inkább a listavezetőre nézvést hízelgő, a Kazincbarcika a második félidőben többet tett a győzelemért.

KolorCity Kazincbarcikai SC – Pécsi MFC 1-1 (0-0)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Pillók (Varga G., Tőkés).

KolorCity Kazincbarcikai SC: Megyeri I. G. – Szemere, Ur, Lippai, Székely K. – Nagy J., Hleba (Szabó B., 66.) – Ádám F., Csatári (Kállai Z., 46.), Süttő (Pálinkás, 46.) – Laczkó (Takács T., 66.). Vezetőedző: Varga Attila.

Pécsi MFC: Helesfay – Mayer (Gera, 75.), Takács Zs. (Terbe, 17.), Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Svedyuk, 75.), Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Sárga lap: Csatári (34.), Süttő (39.), Lippai (78.), Pálinkás (80.), Ádám F. (86.), ill. Terbe (41.), Hadaró (82.), Katona (86.), Tóth-Gábor (90.).

Gólszerző: Katona, öngól (68.), ill. Harsányi (52.).

Jók: Ádám F., Nagy J., Pálinkás, ill. Helesfay, Szeles.

Varga Attila: – Az utóbbi idők legnehezebb mérkőzése volt. Ez a harmadik olyan meccsünk volt, amelyen jól futballoztunk, és a helyzeteink megvoltak. A lehetőségeink kimaradtak, a döntésképesség nem működött a végjátékban, ezeken kell változtatni a jövőben. Adrenalinnal teli meccs volt a mai, a Pécs jó csapat, nem véletlenül vezeti a tabellát. Szerettünk volna három pontot szerezni, és egyértelmű, hogy azért csak egy ponttal gazdagodtunk, mert a támadások végén rossz döntéseket hoztunk.

Weitner Ádám: – Kemény mérkőzésre számítottam, hazai pályán a Barcika masszív, jó csapat. Küzdelmes, harcos meccs volt a mai, futball kevesebb volt, mint szerettem volna. Szereztünk egy gólt, ami általában meg szoktunk tartani, de ezután a hazai együttes nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, és sikerrel jártak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!