NB II

2022.11.27. 19:46

Fordulatos meccsen döntetlen Barcikán

Az élvonalba igyekvő MTK volt a KC-KBSC ellenfele hazai pályán, vasárnap.

Molnár István

A 18. fordulónál tart a honi másodosztályú bajnokság, amelynek keretén belül vasárnap kora délután az MTK Budapest volt a KolorCity Kazincbarcikai SC vendége az észak-borsodi város stadionjában. A magyar válogatott mérkőzései miatt a 46. hét végén nem rendeztek összecsapásokat az NB II-ben, így két hét után léptek újra pályára a csapatok, a házigazdák egyértelműen azzal a céllal, hogy megszakítsák hosszú ideje tartó nyeretlenségi sorozatukat. A KBSC-nél volt pár változás a kezdő 11-ben a korábbi összecsapásukhoz képest: Dvorschák és Szekszárdi sérülés miatt nem volt bevethető, míg Székely K., Laczkó, Székely K., Lippai és Hleba a kispadra került, helyettük Nagy J., Szabó B., Süttő, Kurdics, illetve Horváth M. kapott lehetőséget. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a napokban elhunyt Mészöly Kálmán emlékének adóztak a résztvevők egy perces néma csenddel.

Három-három találat

A mezőnyjáték után, a 15. percben vezetést szerzett a hazai együttes: Kurdics, Ádám F. összejátékot követően utóbbi 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 1-0. A gól pozitívan hatott a Barcika teljesítményére, a 22. percben Pálinkás kevéssel maradt le egy beadásról, majd nem sokkal később Kurdics próbálkozott, Somodi hárított. A 38. percben megduplázta előnyét a sárga-kék együttes, az MTK nem tudott felszabadítani kapujának előterében, Pálinkás pedig 9 méterről, ballal kilőtte a hosszú sarkot, 2-0. A házigazda szimpatizánsai a lelátón örültek a kedvencek kétgólos vezetésének, de azt is tudták, hogy messze még a mérkőzés vége. Süttőék szempontjából a legrosszabbkor, a fővárosiak oldaláról nézve a legjobbkor jött a szépítés: a 40. percben egy kipattant labdát Bognár tett egyből középre, Zuigéber átvette azt, és higgadtan a hálóba helyezett 7 méterről, 2-1.

A pihenőt követően aztán nem sokkal egalizálta az állást a budapesti alakulat, az 53. percben Stieber szöglete Némethet találta meg, aki nem is hibázott közelről, 2-2. A formába jött MTK maradt hatékony és a 65. percben átvette a vezetést. Ekkor Stieber vállalkozott lövésre 27 méterről, és óriási gólt lőtt, a vendégek játékosa kilőtte a jobb felső sarkot, 2-3. A 70. és a 80. perc között az edzők cserélgettek, Varga Attila az egyenlítés, kollégája a vezetés megtartása, vagy annak növelése érdekében. A 86. percben az előbbi jött be: a jobb oldalon támadott a Barcika, a labda középre érkezett, Ádám F. cselezgetett a 16-oson belül, agilisen, lőtt, a labda megpattant egy vendégvédőn, és az MTK kapujában kötött ki, 3-3. Bár a KBSC nem tudott ismét nyerni, az egyik NB I-es esélyes ellenfél ellen jó teljesítményt nyújtott. Pár nappal ezelőtt Varga Attila azt mondta, ha a téli szünetig hátralévő 3 találkozón csapata nem szerez legalább 4 pontot, akkor távozik. Ebből egy már meg van, igaz, még vagy Szentlőrincen, vagy Dorogon nyerni kell ahhoz, hogy a szakvezető folytathassa munkáját. 

KolorCity Kazincbarcikai SC – MTK Budapest 3–3 (2–1)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Csonka (Buzás, Medovarszki).

KBSC: Megyeri I G. – Szemere (Székely K., 80.), Ur, Horváth M., Süttő – Csatári, Ádám F., Nagy J. (Heil, 90.), Kurdics (Hleba, 74.), Szabó B. (Székely D., 74.) – Pálinkás (Takács, 80.). Vezetőedző: Varga Attila.

MTK: Somodi – Varju, Kocsis G., Medgyes (Poór, 46.), Szépe – Kata, Bognár I. (Mezei, 70.), Stieber Z. – Kovács M., Németh K., Zuigéber (Zsóri, 70.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Sárga lap: Csatári (44.), Nagy J. (78.), Megyeri I G. (92.), ill. Zsóri (83.).

Gólszerző: Ádám F. (15., 86.), Pálinkás (38.), illetve Zuigéber (39.), Németh K. (53.), Stieber (65.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!