Karate

2022.11.24. 08:11

Két miskolci karatéka jutott ki az Eb-re

Tóth Vanda és Bérczes Botond is jogot szerzett a jövő februári ciprusi utánpótlás Eb-részvételére.

Mint arról már beszámoltunk: a miskolci Justitia Fuji-Yama SE két sportolója harcolta ki a múlt hét végén a jövő évi karate utánpótlás Európa-bajnokságon való részvételt, a szlovéniai Ljubljana Open versenyen elért helyezésével. 

Az U21 női kata versenyszámban a múlt hét végi megméretés előtt a miskolci Tóth Vanda 4 ponttal állt hazai a kvalifikációs rangsorban. A Justitia Fuji-Yama SE karatékája, a ljubljanai versenyen, a 7 fős csoportküzdelmek során elsőként lépett tatamira, formagyakorlatát 25,14 ponttal értékelték a bírók, és ezzel másodikként jutott tovább. A következő fordulóban utolsóként mutathatta be katáját, amelyre 25,00 pontot kapott, ezzel csoportmásodik lett, és a bronzért mérkőzhetett. Ennek során az olasz Ippoliti Irene 24,14 pontot, míg Tóth Vanda 25,40 pontot kapott, így a miskolci sportoló megszerezte az előkelő 3. helyet, amely újabb 2 pontot hozott a konyhájára a hazai Eb-kvalifikációban, amivel bebiztosította a helyét az utazó keretben. Érdekesség, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságra készülő felnőtt magyar női kata válogatott is szerepelt a megmérettetésen. A Sterck Laura (MTK), Fábián Csenge (MTK) és Tóth Vanda (Justitia Fuji-Yama SE) összetételű csapat az első helyet szerezte meg a Ljubljana Openen.

Junior férfiak

A szlovéniai verseny másik miskolci érdekeltségű száma a junior férfi kata volt, és ebben a kategóriában a Justitia Fuji-Yama SE két karatékája is érdekelt volt. Bérczes Botond 6, Elekes Máté pedig 3 Eb-kvakifikációs ponttal várta a megméretést, hogy kiderüljön, melyikük képviseli Magyarországot a jövő februári utánpótlás kontinensbajnokságon, Cipruson. A két klubtárs egy csoportba került, Elekes Máté 22,12, Bérczes Botond pedig 23,38 pontot kapott katájára, és így utóbbi versenyző harmadikként jutott tovább a 9 fős csoportból, előbbinek viszont nem sikerült a továbblépés. Bérczes Botond a következő körben 23,4 pontot kapott a gyakorlatára, ami a 7. helyet eredményezte számára. Mivel ezen a versenyen nem volt magyar dobogós, így maradtak a szlovén verseny előtti pontszámok, vagyis Bérczes Botond utazhat majd az Európa-bajnokságra. 


 

 

Címkék#karate
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában