NB II

2022.10.09. 19:44

Véget érő hazai veretlenség

Öt gól született a vasárnapi, kazincbarcikai bajnokin, hármat a vendégek szereztek.

MI

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 11. fordulójában KolorCity-Kazincbarcikai SC – BFC Siófok mérkőzésre került sor az észak-borsodi városban. Két, nem a legjobb formában lévő együttes randevúzott egymással, ugyanis: a Barcika a legutóbbi öt találkozójából egyet nyert, egyszer végzett döntetlenre, és három alkalommal kikapott, míg a Balaton-partiak ugyenezen meccsszám alatt nem érezték a siker ízét, háromszor zártak iksz-szel, kétszer pedig pont nélkül maradtak. A statisztika ugyanakkor azt is jelezte, hogy a KBSC ezen időszakban begyűjtött négy egysége hazai pályán született, a siófokiak pedig a vereségeiket házon kívül szedték össze.

Az első félidőben négy gól is született: előbb szögletet végezhettek el a látogatók, nem figyeltek a borsodiak, és Debreceni a hálóba juttatta a labdát, 0-1. Mintegy tíz percet kellett várniuk a barcikai drukkereknek az egyenlítésre, Csatári szépen adott középre, Laczkó pedig a hálóba fejelt (1-1). A 40. percben átvette a vezetést a KBSC, Lippai révén, aki remekül ,,bólintott" (2-1), viszont a Siófok is betalált újra, Szakály A. észlelt egy kipattanónál, így megint csak döntetlenre alakult a találkozó állása (2-2).

A mérkőzés a 81. percben dőlt el: a BFC megszerezte harmadik gólját, a korábban 3 szezont a KBSC-nél lehúzó Krausz távolról vette be Megyeri II. G. ketrecét (2-3). A Balaton-partiak megszakították a Barcika, összességében 18 hónapos hazai veretlenségét.

KolorCity-Kazincbarcikai SC – BFC Siófok 2-3 (2-2)

Kazincbarcika, 500 néző. V.: Lovas (Szert, Csatári).

KBSC: Megyeri II. G. – Székely K. (Szemere, 83.), Ur, Lippai, Süttő – Kállai Z. (Dvorschák, 83.), Heil (Nagy J., 83.), Csatári, Ádám F. (Benkő, 73.) – Pálinkás, Laczkó (Puska, 73.). Vezetőedző: Varga Attila.

Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas, Debreceni, Varga B. – Szakály A. (Nagy-Kolozsvári, 89.), Krausz – Major (Girsik, 76.), Nyári (Balogh B., 61.), Forgács (Eördögh, 46.) – Farkas B. (Horváth P., 61.). Vezetőedző: Domján Attila.

Sárga lap: Heil (68.), ill. Debreceni (20.), Szakály A. (27.), Eördögh (79.), Balogh B. (86.).

Gólszerző: Laczkó (36.), Lippai (40.), ill. Debreceni (26.), Szakály A. (42.), Krausz (81.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!