Rali

2022.10.05. 13:30

Rápattannak a gázpedálra

Támadás! Adhatja ki a jelszót saját magának és navigátorának Friedmann Zsolt. A Mitsubishivel versenyző miskolci ralis még nem tett le arról, hogy az Országos Rally Challenge (ORC) sorozatban az élen végezzen, ehhez azonban huszáros hajrára lesz szükség.

Marosréti Ervin

A soron következő Ózd Rallyn, majd a szezonzáró nyíregyházi futamon is a lehető legtöbb pontra lesz szükségük. Az eredménykényszer pedig egyfajta terhet is tehet a páros vállára.

A feszültséget azonban Friedmannék esetében enyhítheti a program. Október második hétvégéjén ugyanis olyan környéken versenyezhetnek, amit egyébként is kedvelnek, és többször is jól szerepeltek már ezeken a gyorsokon. A miskolci ralis szívéhez közel állnak az Ózd környéki pályák, hiszen korábban szerepelt már eredményesen ezeken a gyorsokon.

– Sátán és a Királdi körön is jellemző lesz a nagy tempó. Szeretek gyorsan menni, ugyanakkor ez a stílus veszélyt is tartogat magában – fogalmazott a soron következő futammal kapcsolatban Friedmann Zsolt. – Igaz, vannak technikás részek is, de kőkeményen bele kell állni ebbe a hétvégébe, mert szeretnénk, ha az utolsó futamra is maradna esélyünk. Egy verseny és némi „power pont” a lemaradásunk, amit igyekszünk már Ózdon ledolgozni. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy a jó kezdés után ez az évünk miért alakult ilyen nehezen. Boldogkőváralján vezetői hiba, a Dunakanyarban pedig egy banális műszaki probléma miatt nulláztunk, ami előfordul. Azt viszont nagyon sajnáljuk, hogy időhiány és munkahelyi elfoglaltság miatt nem mentünk be a Mecsekbe. A pécsi hétvégén ugyanis a riválisok sem szerepeltek eredményesen, így utólag mi is kihagytunk egy nagy lehetőséget.

Friedmann Zsolt és dr. Kovács Annamária az ORC idei kiírásában egyáltalán nem a légüres térben autózik. A sikerek értékét növeli, hogy az átalakult, megfiatalodott mezőnyben komoly csatákra késztetik egymást a párosok. Így pedig a futamgyőzelmek, a dobogós helyezések mind-mind komoly sikerként könyvelhető el.

– Harminchat pont a lemaradásunk, de meggyőződésem, hogy a bajnoki cím és a dobogós helyezések sorsa csupán a szezonzárón dől majd el – tette hozzá Friedmann Zsolt. – Ózdon több tapasztalattal rendelkezem, ezért fontos lesz, hogy a hátrányukat csökkenteni tudjuk a többiekkel szemben. Nyíregyházán az elmúlt években csak az ERC kandidáló versenyen indultam, ezért ott számomra több az ismeretlen szakasz. Nagyon izgalmas két futam vár ránk, hiszen nem csak mi, hanem a versenytársak is hasonló célokkal vágnak neki a hajrának. Ózd előtt két tesztet is szeretnék tartani. Egyrészt, hogy a murva és a hosszabb szünet után visszarázódjunk a korábbi kerékvágásba, másrészt, hogy a rosszabb minőségű aszfaltra is megtaláljuk a kellő beállításokat. Utóbbi nagyon fontos lesz, hogy kellően bátrán, megfelelő tempóban tudjuk teljesíteni ezt a több mint száz gyorsasági kilométert.

Az Integra Ózd Rally programja

Október 6. csütörtök

13.00 – 20.00, Adminsztratív átvétel (NFÉ Ózd)

13.00 – 19.00, Pályabejárás

Historic, Rally1, Rally1-ORC

Október 7., péntek

8.00 – 15.00 – Technikai átvétel (NFÉ Ózd)

8.00 – 14.00 - Pályabejárás

17.48 – Prológ, Ózd, Városi Stadion

Október 8., szombat

Gyorsasági szakaszok

8.33, GY1 – Zabar – Domaháza/1

9:36, GY2 – Sáta – Kiskapud/1

9:49, GY3 – Királdi kör – Sajómercse/1

12.52, GY4 – Zabar – Domaháza/2

13.55, GY5 – Sáta – Kiskapud/2

14.08, GY6 – Királdi kör – Sajómercse/2

17.11, GY7 – Zabar – Domaháza/3

18.14, GY8 – Sáta – Kiskapud/3

18.27, GY9 – Királdi kör – Sajómercse/3

19.32, Céldobogó – Ózd, Városház tér

Rally2

2022. október 7., péntek

8.00 – 14.00 - Pályabejárás

16:00 – Prológ, Ózd, Városi Stadion

2022. október 8., szombat

Gyorsasági szakaszok

11.43, GY1 – Zabar – Domaháza/1

12.46, GY2 – Sáta – Kiskapud/1

12.59, GY3 – Királdi kör – Sajómercse/1

16.02, GY4 – Zabar – Domaháza/2

17.05, GY5 – Sáta – Kiskapud/2

17.18, GY6 – Királdi kör – Sajómercse/2

18.23, Céldobogó – Ózd, Városház tér

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában