NB II

2022.10.23. 08:29

Ötről hat meccsesre nyúlt a sorozat

A kazincbarcikai NB II-es labdarúgócsapat ezúttal sem tudott nyerni, csak egy pontot szerzett.

BCS

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 13. fordulójában, szombaton este a Tiszakécskei LC csapatát fogadta a KolorCity Kazincbarcikai SC együttese. Mivel az előző fordulóban mindkét gárda vereséget szenvedett, ez a két fél vezetőedzőjét egyaránt arra ösztönözte, hogy változtasson csapatán. A hazaiak szakvezetője, a Soroksár SC otthonában elszenvedett 3-1-1 es vereséget követően nem számíthatott az öt sárga lapos Süttőre, rajta kívül Laczkó és Dvorschák maradt ki. A Tiszakécskei LC elleni kezdő, hét helyen megegyezett a hétközi, a Zalaegerszegi TE FC elleni, hazai pályán 2-0-ra elvesztett kupameccs kezdőjével. A Soroksár elleni találkozóhoz képest Kurdics, Hleba és Székely K. volt új, az MK mérkőzéshez képest pedig Megyeri II G., Ádám F., Csatári és Ur. A Tiszakécske edzője hat helyen módosította a Pécsi MFC-tól hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett tizenegyét, Antal B., Farkas A., Geiger, Szekér, Kiss N., és Balajti maradt ki, Halasi, Vachtler, Pongrácz, Csáki, Lovas és Horváth Z. került be.

A pályán

Szitáló esőben kezdődött a mérkőzés, de nagy akarattal vetette bele magát a küzdelembe mindkét csapat. Éles csatákat vívtak egymással a szemben álló felek, és a hazaiak nagy lelkesedése már a találkozó elején gólt eredményezett. A 8. percben a KC-KBSC jobboldali szögletét követően röviden szabadítottak fel a vendég védők, a labda a bal oldalra került, Hleba elé, aki 18 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott (1-0). Bő tíz perc múlva, a 19. minutában jött a válasz, szintén egy lecsorgó után. Farkas N. bal oldali beadását követően nem tudta megszerezni, megtartani a labdát a hazai csapat, a játékszer a kaputól 13 méterre álló Zamostny elé került, aki a háló bal oldalába lőtt (1-1). Innen megint a Barcika következett, a kék mezesek nekidurálták magukat, és elindultak a vezető gól megszerzéséért. Erőfeszítéseiket a 28. percben siker koronázta: Kurdics balról adta be a labdát a kapu elé, a rövid oldalra, ahol Csatári érkezett, aki védőjét megelőzve, 5 méterről a ketrec jobb alsó sarkába fejelt (2-1). Az addigi forgatókönyv alapján, a folytatásban a Tiszakécskének kellett volna következnie, ám ebben a játékrészben csak helyzetekig jutott a vendég együttes, a küzdelmes csatában.

A második játékrészre hármat cserélt a látogatók vezetőedzője, ez egyértelmű jele volt annak, hogy a Tiszakécske szeretne változtatni az eredményen. Egy ideig még nagyjából kiegyenlített volt a mérkőzés, a játékot illetően. Mindkét oldalon akadt egy-két gólszerzési lehetőség, ám a 60. perc környékétől egyre nagyobb lett a vendégek fölénye, labdabirtoklásban. Azonban a Tiszakécske nem tudott mit kezdeni ezzel, a védekezésre kényszerített Barcika jól tette a dolgát saját térfelén, viszont a labda megszerzése után már nem igazán futotta támadások vezetésére. Az egyoldalú játék, a vendégek nyomása a 74. percben egy kapufát hozott, Zamostny fejesét hárította Megyeri II., a kipattanót Winkler a bal oldali lécre lőtte. A 86. percben viszont ennél is tovább jutott a vendég együttes, Balázs B. jobbról érkező beadását Zamostny 10 méterről fejelte a kapu bal alsó sarkába (2-2). Az újabb egyenlítés után a Barcika ismét megpróbálta visszavenni az előnyt, de az idő rövidsége miatt ez már nem sikerült.

A látottak alapján a döntetlen reális, más kérdés, hogy ez egyik csapatnak sem igazán jó, pláne nem a KC-KBSC-nek, akiknek ezzel hat meccses nyúlt a nyeretlenségi sorozatuk.

KolorCity Kazincbarcikai SC – Tiszakécskei LC 2-2 (2-1)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Takács T. (Sinkovicz, Tőkés).

KolorCity Kazincbarcikai SC: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Lippai, Székely K. – Nagy J., Hleba (Heil, 76.) – Ádám F. (Szabó B., 87.), Csatári, Kurdics (Laczkó, 65.) – Pálinkás (Horváth M., 87.). Vezetőedző: Varga Attila.

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Csáki, Végső, Farkas N. (Farkas A., 46.) – Erdei, Pongrácz (Winkler, 46.) – Vachtler (Gyurján, 65.), Zamostny, Lovas (Kiss N., 46.) – Horváth Z. (Geiger, 72.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Sárga lap: Nagy J. (11.), Ádám F. (78.), ill. Balázs B. (33.), Lovas (43.), Horváth Z. (58.).

Gólszerző: Hleba (8.), Csatári (28.), ill. Zamostny (19., 86.).

Jók: Szemere, Hleba, Kurdics, ill. Zamostny, Csáki, Erdei.

Varga Attila: – Ez egy vereséggel felérő döntetlen volt a számunkra. Hullámzó meccs volt, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, kétszer is vezetni tudtunk, és végül 1 ponttal ,,gazdagodtunk”. A felelősségvállalás ebben az osztályban fontos, felállt védelemmel szemben, négy perccel a vége előtt ilyen gólt kapni, az megbosszulja magát. Gratulálok mindkét csapatnak, a végére belőlünk elfogyott a karakter, és ez sajnos 2 pontunkba került.

Visinka Ede: – Egy pontot mentettünk, a második félidőben rohantunk az eredmény után. A Barcika egy átlövésből vezetést szerzet, mi is egy lecsorgó labdából egyenlítettünk. Aztán a hazai csapat újra átvette a vezetést, és mi a második játékrészben mentünk az egyenlítésért. Ez a cseréknek köszönhetően ez sikerült, az utolsó 20 percben talán egy picit frissebbek voltunk, mint ellenfelünk, ám a Barcika kicsit közelebb volt a győzelemhez, mert a hajráig ők vezettek. Az idő fogytával egyre nehezebb dolgunk volt, de szerencsére sikerült egyenlítenünk. Nem volt túl szép meccs, mindkét csapat nyerni szeretett volna, mert a három ponttal lettünk volna előrébb. Gratulálok a Barcikának, sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában