Helyi sport

2022.10.05. 20:45

Nem javult az idegenbeli barcikai-mérleg

Szerdán Szombathelyen vívott bajnoki találkozót a másodosztályú borsodi együttes.

Molnár István

Haladás-Kazincbarcika, nb 2 labdarúgás, 20221005, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás vendégeként lépett pályára szerdán a KolorCity-Kazincbarcikai SC alakulata. Az észak-borsodiak szezonbeli ötödik házon kívüli csatájukra készülődtek, s feltett szándékuk volt, hogy javítsák 1 győzelem (2–1-es siker Mosonmagyaróváron), 3 vereség (1–6-os fiaskó Békéscsabán, 0–1 Diósgyőrben, és 2–4 a Nyíregyháza Spartacus ellen Sényőn) mérlegüket.

A 36. percben előnybe került a dunántúli csapat: jobb oldali szöglet után Bosnjakhoz került a labda, a védő balról, 14 méterről lőtt, Megyeri II. G. védett, a kipattanó labdát Csilus hat méterről a kapu közepébe vágta, 1–0. Ennyi maradt a félidei állás.

A második játékrészben több helyzete is volt a Haladásnak, sőt, a 91. percben 11-est kaptak, azonban Borvető lövését Megyeri II. G. kivédte. A Haladás nem érdemtelenül nyert, a KBSC elszenvedte negyedik idegenbeli vereségét, vagyis ezen a mérlegen nem tudott javítani.

Szombathelyi Haladás – KolorCity-Kazincbarcikai SC 1-0 (1-0)
Szombathely, 934 néző. V.: Móri (Horváth Z., Bede).
Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak (Tóth M., 72.) – Csilus, Derekas, Rácz (Hursán, 83.), Doktorics – Csernik, Borvető (Lencse, 93.). Edző: Michael Hipp.
KBSC: Megyeri II. G. – Szemere (Kovács D., 66.), Ur, Lippai, Süttő – Heil, Nagy J. (Csatári, 46.) – Kállai Z., Székely D. (Ádám F., 46.), Benkő (Szabó B., 66.) – Laczkó M. (Puska, 76.). Edző: Varga Attila.
Sárga lap: Simut (22.), ill. Nagy J. (17.), Heil (55.). 
Gólszerző: Csilus (36.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!