Labdarúgó NB II.

2022.10.29. 14:00

Kiegyensúlyozott, erős ellenfél ellen lép pályára a KolorCity Kazincbarcikai SC

Ajkán lép pályára vasárnap a kazincbarcikai futballcsapat.

Molnár István

Merkantil Bank Liga NB II. - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC-TISZAKÉCSKEI LC

Fotó: Vajda János

A hét végén tovább folytatódik az NB II-es labdarúgó-bajnokság, a 14. fordulóval. A KolorCity Kazincbarcikai SC gárdája jelenleg a 11. helyen áll a táblázaton, 17 ponttal, ám az észak-borsodiak elég régóta nem győztek (szeptember 4-én 2-0-ra verték a Csákvárt), az elmúlt hat körben nem tudtak három pontot begyűjteni. A múlt szombati, hazai, Tiszakécske elleni csata is 2-2-es döntetlennel ért véget.

Mennyire sikerült már megemészteni a pontvesztést? Vagy igazából akkor volt nagyon rossz érzés, és másnaptól már előre figyeltek, miután változtatni nem lehet rajta? – vetettük fel Varga Attila vezetőedzőnek.

– A meccs után kaptak a kerettagok két nap szabadnapot, ez elég volt az események feldolgozására – közölte a szakvezető. – Az élsport velejárója a visszaesés, nem lehet folyamatosan erősen teljesíteni. Előbb-utóbb biztos volt, hogy nálunk is bekövetkezik, nem hiszem, hogy drámázni kellene emiatt. Nem látom a csapaton az akarat vagy a hozzáállás hiányát Középcsapat vagyunk elég régóta, ami biztató! A játékosok jól dolgoznak, szervezettségben, játékban elégedettek lehetünk, rutintalanság és egyéni hibák következménye a dolgok alakulása.

Fejlődniük kell

Érdeklődtünk arról, vajon milyen módszerei vannak még arra (akár valamilyen összetartás), hogy a játékosok ne foglalkozzanak a hosszú nyeretlenséggel, ez belülről ne nyomassza őket?

– 18 hónap sikerszéria után mindenki másképp dolgozza fel ezt az időszakot, de egy tény: nyugalom és kiegyensúlyozottság jellemez bennünket – jegyezte meg Varga Attila. – A sok győzelem és siker pár embert túlontúl megnyugtatott. Ezekből a vereségekből sokat tanulunk, ha tanulunk belőle, akkor kijavítjuk és akkor majd jönnek az eredmények is. Azokra a dolgokra fogunk koncentrálni, amiket nem csináltunk jól, mert fejlődnünk kell.

A KBSC vasárnap 15 órától az FC Ajka vendége lesz a dunántúli város létesítményében. Mit gondol az ellenfélről, milyen játék lehet ott célravezető, eredményes? – faggattuk Varga Attilát.

– Hazai pályán egy kiegyensúlyozott, erős ellenfélre számítok – nyilatkozta a barcikai tréner. – Régóta a ligában játszanak, rutinos, jó  játékosokból álló csapat. Azonban csak a saját játékunk, tervünk érdekel, nem fogok kertelni: a három pontért megyünk Ajkára!
Szekszárdi hosszabb időre kiesett sérülés miatt, Takács pályára lépése ugyanezen ok miatt bizonytalan, Süttő viszont letöltötte eltiltását.

A várható kezdőcsapat: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Heil, Süttő – Nagy J., Hleba – Ádám F., Csatári, Kurdics – Pálinkás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!