DVTK röplabda

2022.10.03. 20:21

Két zárt kapus találkozó vár rájuk

A szövetség büntetést rótt ki a második vonalban szereplő DVTK-ra.

Molnár István

20220507 Miskolc Női Extraliga, rájátszás a 7. helyért, 4. mérkőzés: Diósgyőri VTK – MTK Budapest Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: #10 SYLEJMANI DHURATE

Fotó: Vajda János

A női röplabda Extraliga előző szezonjában a bennmaradásért küzdött a Diósgyőri VTK együttese. Az akkor a görög Leonidas Gaitanakis edző által irányított gárda a bajnokság utolsó fázisában az MTK Budapest csapatával harcolt a 7. helyért, a feleknek maximum öt meccs állt a rendelkezésükre, hogy eldöntsék: melyikük marad benn az élvonalban, és melyikük esik ki az NB I-be, a másodosztályba. A csatában három meccset követően 2-1-re vezettek a fővárosi kék-fehérek, így a negyedik, május 7-i összecsapás kiemelt jelentőséggel bírt a piros-fehérek számára. Ennek megfelelően – a honi női bajnokikat tekintve – kiemelt nézőszám, mintegy 350 szurkoló előtt indult a meccs, és ezen drukkerek hozzávetőlegesen tíz százalékát DVTK-ultrák alkották. A hangulat kiváló volt a városi sportcsarnokban, különösen akkor, amikor diósgyőri pontok, születtek, vagy éppen szettet nyertek Kundrákék. A 2 óra 10 perces összecsapást végül az MTK nyerte, s így meghosszabbította elsőosztályú tagságát.

DSZC, és Vasas

A meccs közben azonban többször a hazai szurkolók egy része nem éppen irodalmi stílusban kommentált bizonyos játékvezetői döntéseket, illetve a végén – a biztonság kedvéért – a rendőrök is megjelentek a helyszínen, hogy a mérkőzés bírái sértetlenül hagyják el a sportcsarnokot. 

A Magyar Röplabda Szövetség fegyelmi bizottsága nemrégiben kivizsgálta a történteket, és a grémium büntetést rótt ki a piros-fehérekre. A döntés értelmében a DVTK-nak két soron következő hazai bajnoki találkozóját zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Így aztán a Németh Szabolcs edző által vezetett NB I-es diósgyőriek az október 15-i szezonnyitón nézők nélkül látják vendégül a DSZC-Eötvös DSE csapatát a DVTK Arénában, és ugyancsak üresek lesznek a létesítmény lelátói a november 5-i (3. forduló), Vasas SC elleni összecsapáson. A büntetés a Magyar Kupa mérkőzéseire nem érvényes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!