Röplabda

2022.10.13. 21:00

Izraelivel kettőt Barcikán

A tel-aviviak simán hozták a koszovóiak elleni nemzetközi kupaselejtezőt.

Molnár István

Még június végén sorsolták ki az Európai Röplabda Szövetség (CEV) székházában a nemzetközi kupasorozatok párosításait, amelyben érdekelt volt a GreenPlan-VRCK csapata is, mégpedig a Challenge Kupában. A Vegyésznek az idén nem kellett selejtezőt játszania, viszont az, hogy a főtábla 1. fordulójában ki lesz az ellenfele, ekkor nem derült ki. Csupán annyi lett ,,tiszta", hogy vagy az izraeli aranyérmes Maccabi Tel-Aviv, vagy a koszovói Luboteni Ferizaj lesz az ellenfele.

Kétszer három-nulla

A Maccabi a legutóbbi két izraeli pontvadászatot megnyerte, a kupában 2021-ben első lett, 2022-ben viszont nem jutott be a legjobb négy közé. A legutóbbi szezonban három amerikai és egy fülöp-szigeteki légióst foglalkoztatott. A Ferizajról annyit lehetett tudni, hogy javarészt koszovói játékosokra épül, de igazoltak egy brazil ütőt. A két együttes a héten találkozott egymással, kedden és szerdán, mindkét összecsapásnak Tel-Aviv adott otthont. Az első alkalommal 3:0-ra nyert a Maccabi (25-5, 25-9, 25-9), míg a második összecsapás alkalmával szintén 3:0-ra (25-2, 25-14, 25-11).
Ugyan egyelőre a nemzetközi szövetség honlapján nem szerepel, ám a két csapat a két találkozót Magyarországon, Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban fogja letudni. Merthogy ezt vetették fel a Vegyésznél, és amibe az izraeliek beleegyeztek. Az elképzelések szerint az első mérkőzést november 16-án szerdán, a másodikat november 17-én, csütörtökön 18-18 órától kezdik.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!