Labdarúgás

2022.10.07. 20:13

Folytatnák a hazai sikersztorit

Vasárnap a BFC Siófok gárdája érkezik bajnoki találkozóra a KolorCity Arénába.

Molnár István

Haladás-Kazincbarcika, nb 2 labdarúgás, 20221005, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A nagyüzem folytatódik a labdarúgó NB II-ben, ugyanis a múlt hét végi, illetve a szerdai, hétközi kört követően vasárnap ismét pályára kell lépniük a csapatoknak (11. forduló). A KolorCity-Kazincbarcikai SC gárdája 17 órától a BFC Siófok együttesével csap majd össze, hazai pályán. A Barcika három napja 1–0-ra kikapott Szombathelyen a Haladástól, így az előző, Győr elleni csatát is idevéve zsinórban második alkalommal volt gólképtelen. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy a gyenge ,,házon kívüli" mérleg mellett Szemeréék otthon ponterősek, ugyanis 5 mérkőzésükön 13 egységet szereztek.

Mi nem működött, mi hiányzott Szombathelyen? Frissítette a csapatot, négy helyen is, ennek pusztán szakmai okai voltak? – kérdeztük Varga Attila vezetőedzőt.

– Ha nem a kellő odafigyeléssel lépsz pályára, akkor jönni fognak a hibák – mondta a tréner. – Nem volt meg a szükséges határozottság és főleg a minőség a támadó zónában, játékunk jól fel volt építve, de a pálya említett területein nem volt, aki jó megoldást, váratlant húzzon. A csapat nem tizenegy főből áll, minél több játékos áll rendelkezésre, annál jobb, akik megérdemlik, főleg sorozat terhelésnél, hogy megkapják a lehetőséget. Vagy élnek vele, vagy nem, ez már nem az én hibám, de kisebb sérülések és szakmai okok miatt is a változtatások mellett döntöttem.

Tisztában vannak

Van valamiféle magyarázata annak, hogy idegenben miért nem megy annyira? – voltunk kíváncsiak erre is.

– Tény, hogy nem ugyanazok a stílusjegyek mutatkoznak meg az idegenbeli mérkőzéseinken, mint hazai környezetben, de még csak a szezon első harmadában járunk, boldogok vagyunk, hogy a tabella elejéhez tartozunk – közölte Varga Attila. – Olyan mérkőzéseken vagyunk túl, amelyek papíron sem tűntek egyszerűnek, különösen idegenbeli teljesítményünkön kell javítani. Ez még csak a kezdet és tudjuk, hogy nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy a következő szintre lépjünk. Arra a szintre, ami már lehetővé teszi számunkra, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.

A heti harmadik meccs következik vasárnap: mire van/volt idő három nap alatt? Mire számít a Siófok ellen? Milyen csapat az ellenfél? Bizonyára reméli, hogy az ,,otthoni arc" újra meg lesz... – mondtuk mindezt a barcikai szakvezetőnek.

– Egy nagyon masszív, gyors átmenetekkel játszó csapat a Siófok – válaszolta Varga Attila. – Jól fel kell készülnünk a mérkőzésekre, hogy legyenek elképzeléseink arról, hogyan elemezzük a játékot és aztán következetesen át tudjuk ültetni ezeket a gyakorlatba. Tisztában vagyunk a képességeikkel, a jellemvonásaikkal és a játékstílusukkal is. A hazai sikersztorit tovább szeretnénk folytatni.

A KBSC-nél Takács és Szekszárdi játéka kérdéses, így az alábbi kezdőcsapat léphet pályára: Megyeri II. G. – Szemere, Ur, Lippai, Süttő – Heil, Nagy J. – Ádám F., Csatári, Székely D. – Pálinkás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában