DVTK

2022.10.02. 17:10

A Kuznyecov-éra első veresége

Vasárnap Szentlőrincen lépett pályára a DVTK a labdarúgó NB II-ben.

Molnár István

A honi másodosztályú labdarúgó-bajnokság három hét szünet után folytatódott a hét végén, a 9. fordulóban, a Dunántúlon, Szentlőrincen lépett pályára a Diósgyőri VTK gárdája. A látogatóktól Hegedűs J., Szűcs K. és Vajda aznap az NB III-as csapat keretébe került, rajtuk kívül Gera D., Farkas D., és Kotula sem volt még játékra alkalmas állapotban, így velük sem számolhatott Szergej Kuznyecov vezetőedző. A hazai csapat a bennmaradásért, a DVTK feljutásért küzd, előbbi klub lehetőségei minden téren szűkebbek, viszont szerették volna megszorongatni a tőlük a forduló előtt 5 ponttal jobb piros-fehéreket. Ez sikerült is: két gólt szereztek az első félidőben, értékesítettek egy 11-est, majd egy kontrát remekül vittek végig, amikre a Diósgyőr nem tudott válaszolni. A piros-fehérek így elszenvedték negyedik, Szergej Kuznyecovval az első bajnoki vereségüket. 

Szentlőrinc – Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Szentlőrinc, 700 néző. V.: Kovács (Bede, Máyer).

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Keresztes B., Nagy Zs. – László D. (Rétyi, 62.), Papp G., Németh E., Kiss-Szemán (Erdélyi, 28.), – Szabó M. (Vidnyánszky, 74.), Daróczi (Török, 74.) – Grumic (Mervó, 62.). Edző: Jeremiás Gergő.

Diósgyőr: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bertus L. (Bokros, 81.) - Cseke B. (Papp M., 46.), Holdampf, Bényei (Jurek, 72.), Koman – Könyves (Szőke, 46.), Lukács D. (Eppel, 62.). Edző: Szergej Kuznyecov.

Sárga lap: Papp G. (33.), Prokop (86.), Németh E. (90.), ill. Papp M. (81.), Jurek (85.).

Gólszerző: Szabó M. (3. – 11-esből), Daróczi (27.).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!