Megyei II

2022.10.05. 11:54

A bajnoki címet igénylik

Az egyik megyei kettes bajnoki cím várományosa a Parasznyai Sportegyesület gárdája.

20200926 Szirmabesenyő fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Szirmabesenyői SK – Parasznya SE. megye II labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály Észak csoportjának éllovasa eddigi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, egyszer döntetlent ért el, így 22 ponttal, veretlenül, 32–10-es gólkülönbséggel vezeti a mezőnyt.

Nem tudja abbahagyni 

– Még húzom az igát, immáron hetedik éve vagyok Parasznyán – kezdte Bodnár József edző, akit szűkebb pátriánknak mindenki csak Zsezsének szólít, majd az epés megjegyzéseiről elhíresült szakember nevetve hozzátette: – Ennyi idő alatt Diósgyőrött legalább húsz trénert fogyasztottak el. Túl vagyok az obsitos koron, ennek ellenére még mindig érdekel és leköt a futball, melynek közegéből egyébként sem lehet egyik pillanatról a másikra kiszakadni. Még mindig maximalista vagyok, ennek jegyében engem és minket kizárólag a bajnokság megnyerése, az aranyéremmel járó feljutás érdekel, másért, mondjuk az ötödik helyért nem érdemes harcolni. A középszerűség ebben a gyönyörű földrajzi környezetben fekvő faluban a kutyát sem érdekli.

Minden lehetséges  

Arra a kérdésre, hogy mely csapatok lehetnek a riválisaik, a szakvezető így felelt: 

– Egyszerű a kép, csupán rá kell nézni a táblázatra. Az Aszaló és az Edelény 19-19 pontos, az Izsófalva 18, a Szirmabesenyő 15, a Szendrő pedig 12 egységgel rendelkezik. Nagyjából ezeket az együtteseket sorolhatom fel, mint valódi ellenfeleket, bár ebben a csoportban – minket is beszámítva – mindenki megverhet mindekit és bárki kikaphat bárkitől. Az az alakulat lesz a végső befutó, amelyik végig egyenletes futballt produkál majd. Itt jegyzem meg, hogy azért nem vagyunk százszázalékosak, mert az elmúlt hétvégén Mályiban megfáztunk, 3–1-es vezetésünk után ikszre, 3–3-ra rontottuk a találkozónkat. Két gólos előnyünk után le kellett volna zárnunk az összecsapást, de nem tettük és a szerencse is elpártolt mellőlünk. A hazaiak csúsztak és másztak, kiegyenlítettek, mi pedig a hátralévő időben már nem tudtuk ismét a kapura juttatni a labdát. Jó, elfogadom, van ilyen, a „csak” tizennégy BEK- és BL-trófeát begyűjtött Real Madrid sem nyeri meg az összes találkozóját, szóval akkor minek idegeskedjek ezen Parasznyán? Azt kértem a fiúktól, hogy ha vezetnek, zárják le a kilencven perceket és ne engedjék meg az ellenfeleiknek azt, hogy feltámadjanak, mert még nincs húsvét.  

Alázat és szerénység 

A parasznyai mester évtizedek óta különös nyilatkozatokat produkál, amikor megszólal, körülötte nyomban kitör a kabaré.  

– Vallom, hogy ha már beszélünk, akkor mondjunk is valamit, ne szúrkáljuk a ködöt, ezt hagyjuk meg a meteorológusoknak – folytatta Bodnár József. – Éllovasok vagyunk, mégsem dörzsölöm a tenyereimet, nem ünnepeltetem magam és a fiúkat. Már csak azért sem teszem, mert úgy látom, hogy messze állunk az igazi csapat fogalmától. A Szirmabesenyő elleni fellépésünk kivételével azt tapasztaltam, hogy a játékosok nem becsülik egymást kellőképpen. A fociban nem létezik olyan, hogy sztár vagyok, az egyéni érdekeket nem lehet a közösség feje fölé helyezni. Egyelőre még nem szárnyalunk, szóval több alázatot és szerénységet kérek a gyerekektől. Nem magam fényezem, értük haragszom, nekik akarok jót. Ott tartunk, hogy amikor a hat, vagy hét alap emberünk közül kettő rosszul játszik, akkor ezt megérezzük. Hatszor vonulunk még ki a gyepre az őszi szezonban. Négyszer csatázunk otthon, két rangadó is vár ránk az Edelény és az Aszaló ellen. Az nyilvánvaló, hogy diadalmaskodni akarunk ellenük. Idegenben, az alsóházi Boldvával és a Szikszóval szemben nagyon remélem, hogy nem ér bennünket meglepetés, így mire legördül a 2022-es függöny, az első helyen telelünk majd. 

Labdarúgás: mesteri szavak 

Néhány mondat Bodnár József nyilatkozataiból
„Magyarázkodni nem akarok, de úgy tűnik, mintha minden játékosom jobban tudná a labdarúgást, mint én.” 

„Sajnos nincs béke és szeretet a parasznyai fenyőfák alatt. Én 65 évesen már nem fogok megváltozni.”

„Boldog születésnapot, Hegedűs László. Nem hiányoztál...”

„Ha a 6–2-es győzelem után nem lennék elégedett, nagyképűnek tartanának, ezért inkább maradok szerény.”

„Jó szerencsét és kellemes bányásznapot kívánunk a varbóiaknak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!