NB III

2022.09.14. 16:07

Húsz évente sem fér bele

Nagy pofont kapott a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapata az NB III-ban.

Molnár István

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában a 8. fordulót rendezték meg vasárnap. A megyei csapatok közül a Termálfürdő FC Tiszaújváros hazai pályán játszott, a Vasas FC tartalék ellen, és súlyos, 9-0-s vereséget szenvedett. Hétfőn Lukács Flórián elnökségi taggal beszélgettünk, aki a felnőtt csapat szakmai munkájáért felelős.

– Egy szégyenteljes vereséget szenvedtünk – közölte határozottan. – Egyetértek az ellenfél edzőjének nyilatkozatával, ugyanis Harmati Tamás azt mondta, hogy az első félidőben a kritikus helyzetekből ők jöttek ki jobban. A második játékrészben csapatunk minden lehetőséget megragadott a támadásokra, azonban ezáltal a védelem mögött óriási területek keletkeztek, amit a Vasas tartalék könyörtelenül kihasznált. Annak, hogy ez a találkozó így zárulhat, semmilyen előzménye nem volt, az előző héten megfelelő munkát végeztek a játékosok, igaz vannak sérültek és lábadozóink. Ilyen fiaskó benn van, lehet a futballban, de ez egy olyan pofon volt, ami nem szokványos, és nem lehet megmagyarázni. Vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán a mérkőzést követően nem adott nyilatkozatot, amivel alapvetően nem értek egyet, viszont elfogadtam ezt a döntését.

Ezen a ponton megkérdeztük Lukács Flóriántól, hogy a 0-9 miatt van-e edzőkérdés Tiszaújvárosban. 

– Nincs. Vitelki Zoltán továbbra is élvezi a klubvezetés bizalmát. Aki őt ismeri, az tudja, hogy mindig lelkiismeretesen felkészül az edzésekre, a mérkőzésekre, s ez az eredmény nagyon megviseli – jelentette ki az újvárosiak elnökségének tagja. – Régóta benne vagyok a klub irányításában, s kialakult gyakorlat van arra nézve, hogy mikor, és milyen formában, hogyan történik meg az értékelés. Az egyik szabály, hogy az adott mérkőzés, a lefújás után közvetlenül nem értékelünk, sem akkor, ha győzünk, sem akkor, ha veszítünk. Van kézfogás, köszönés, nagyjából ennyi, ami akkor történik. Átgondolt döntéseket csak úgy lehet hozni, ha mindenki logikusan elmondja az érveket, ellenérveket. Tiszaújvárosban demokratikus a klub vezetése, ennek megfelelően működünk.

Bízik, hogy a tízben

A szakmai munka felelősét arról is megkérdeztük, vajon tud-e hasonló nagyarányú, múltban elszenvedett tiszaújvárosi fiaskóról.

– Körülbelül két évtizede 10-0-ra kikaptunk Ózdon, az NB II-ben. Mondhatnám, hogy 20 évente belefér egy ilyen eredmény, de nem fér bele... – jegyezte meg Lukács Flórián.

A Tisza-partiak eddigi szerepléséről, a 8 összecsapás alatt megszerzett 8 pontról az alábbi véleményt fogalmazta meg az újvárosi sportvezető.

– A meccseket látva bizonyos eredmények alakulhattak volna másképpen is, a mi szempontunkból kedvezőbben – nyilatkozta Lukács Flórián. – A keretünk szerintem nem rossz, a szakmai munka minőségéről már ejtettem szót, ám ez pillanatnyilag nem tükröződik a helyezésünkben. Amikor kiderült a sorsolás, hogy az első kilenc-tíz fordulóban kikkel fogunk küzdeni, úgy gondoltuk, hogy viszonylag könnyebb meccsekkel kezdünk, de ekkor még nem lehetett maximálisan megítélni azt, hogy az ellenfelek milyen erőt képviselnek. Mindenesetre továbbra is bízom, bízunk a csapatban, hogy a következő, december elejéig tartó periódus sokkal jobban fog sikerülni, és majd a bajnokság végén az első tízben tudunk zárni. Még egyszer hangsúlyozom, szégyenteljes a vasárnapi eredmény, de a csapat csak úgy tud kompenzálni akár a szurkolók, akár a szakvezetés felé, ha győzelmeket, szép győzelmeket arat. Mivel a hét végén a Magyar Kupa-forduló miatt – amiben mi már nem vagyunk érdekeltek – nem lesz NB III-as bajnoki találkozó, van idő átbeszélni, kijavítani a hibákat. Őszintén hiszem, hogy a szeptember 25-i, DVTK tartalék elleni idegenbeli találkozón bizonyítani fognak a játékosok.

Összejövetelt rendeznek

Huszonöt esztendővel ezelőtt nagy sikert ért el az akkori tiszaújvárosi labdarúgó csapat, amely az 1996/1997-es idényben megnyerte az NB III Tisza csoportját. Az együttes ezt követően osztályozót játszhatott az NB I/B-be való felkerülésért a Kiskőrösi FC-vel szemben, és a Tisza-partiak 1-0-s és 2-1-es sikerüknek köszönhetően feljebb léptek. Ezt ünneplik meg az akkori főszereplők – játékosok, szakemberek, támogatók – szeptember 30-án, pénteken délután a helyi sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!