II. DVTK Rakaczki Kupa

2022.08.11. 14:09

Pontot szerzett a DVTK a Hajduk ellen

A II. DVTK Rakaczki Kupán ezúttal putnoki napot tartottak, hiszen a gömöri városban három mérkőzést rendeztek az U16-os nemzetközi tornán. Az első találkozón a Legia Warszawa magabiztosan győzte le a CFR Cluj csapatát, majd a címvédő SK Slavia Praha a Puskás Akadémiától bizonyult jobbnak. A nap zárásaként a DVTK is megszerezte az első pontját, miután szoros és izgalmas mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a HNK Hajduk Split ellen.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

II. DVTK Rakaczki Kupa

B csoport, 2. mérkőzés

CFR Cluj - Legia Warszawa 0-5 (0-3)

Putnok, Elek Ákos Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Nagy Ferenc, Bodnár Ádám, Bense Milán.

CFR Cluj U16: D. Festeu - I. Lupu, A. Radu, E. Rusu, A. Ondreykovic, S. Sima, Juhos G., D. Verestuic, A. Duma, M. Miclaus, A. Dancu. Csere: M. Racasu, D. Zanc, L. Blagu, Márton B., A. Fanea, P. Buzo. Vezetőedző: Alim Cazan.

Legia Warszawa U16: K. Kassyanowicz - D. Foks, M. Michatowski, A. Libiszowski, F. Pollok, J. Leszczynski, J. Zbrog, M. Pascal, S. Gieroba, A. Ploszka, I. Busz. Csere: M. Bobier, M. Katorba, A. Iwanczyk, K. Soleczki, B. Czarkowski, A. Gilant, M. Pawlowski, A. Cetnar. Vezetőedző: Tomasz Babel.

Gólszerző: M. MIchatowski (0-1) a 10., S. Gieroba (0-2) a 18., A. Cetnar (0-3) a 35., A. Iwanczyk (0-4) a 46., A. Cetnar (0-5)  az 57. percben.

Alim Cazan: - A Legia nagyon jó csapat, kiválóan futballoztak, teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a találkozót. Mi ezúttal nem azon a szinten voltunk, ami ránk jellemző. Azon leszünk, hogy a tornából hátralévő meccseken javítani tudjunk.

Alex Cetnar: - Az első mérkőzésünk volt a tornán, kicsit nehezen lendültünk játékba, ami megjátszott az első félidei teljesítményünkön. A fordulás után viszont már sokkal gyorsabban futballoztunk a védekezésre koncentráló, betömörülő ellenféllel szemben. Az eredmény láttán boldog vagyok, de természetesen taktikai szempontból tovább szeretnénk fejlődni.

II. DVTK Rakaczki Kupa

B csoport, 3. mérkőzés

Puskás Akadémia FC U16 - SK Slavia Praha U16 0-3 (0-2)

Putnok, Elek Ákos Utánpótlás Sportközpont, 50 néző. Játékvezető: Bodnár Ádám, Nagy Ferenc, Bense Milán.

Puskás Akadémia FC U16: Orosz J. - C. Novak, Nagy G., Pál B., Cserkuti Zs.,, Lovász P., Somogyi Á., Vitályos V., Lukács V., Tóth O., Zahorán D. Csere: Bozó M., Balázs B., Hegyi A., Mészáros B., D. Kuznyecov, A. Shnaider, A. Tyschuk, Varga Zs., Kenéz K., O. Stojkov, Gamauf Zs. Vezetőedző: Kiss György Márton.

SK Slavia Praha U16: M. Obdrzlek - A. Kumpam, S. Beran, S. Horsinka, J. Kocisek, S. Snocnik, M. Kotrba, K. Belizak, J. Kolarik, A. Sosna, A. Brezina. Csere: M. Dostalik, J. Korenc, F. Kocvara, P. Potmesil, L. Nemec, S. Sehnovtka, K. Cizek, P. Filippov, D. Hubicka, L. Jelinek. Vezetőedző: Jaroslav Machac.

Gólszerző: A. Brezina (0-1) a 13., S. Snocnik (0-2) a 26., (0-3, Pál B. öngól) a 35. percben.

Kiss Márton György: - Nem az eredmény a fontos, hanem a gyakorlás, márpedig a mutatott játékkal helyenként elégedett voltam. A Legia ellen lehet majd egy jobb helyosztós mérkőzésre bejelentkezni a nyolccsapatos tornán.

Jaroslav Machac: - Tudtuk, hogy az egyik legjobb magyar csapat ellen lépünk pályára, ezért nem számítottunk könnyű találkozóra a Puskással szemben. Szerencsére azonban a játékosok nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhetően megnyertük a találkozót. Várjuk a következő mérkőzést a CFR ellen, ha azt is meg tudnánk nyerni, akkor jó esély kínálkozik arra, hogy döntőt játsszunk ezen a tornán.

II. DVTK Rakaczki Kupa

A csoport, 3. mérkőzés

Diósgyőri VTK U16 - NHN Hajduk Split 1-1 (0-1)

Putnok, Várady Béla Stadion, 50 néző. Játékvezető: Nagy Ferenc, Bodnár Ádám, Bense Milán.

Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Kiss B., Zanócz Á., Nagy B., Kiss L., Derzsényi Á., Győrfi D., Jászberényi P., Kovács D., Szakos B. Csere: Balázs Á., Tucsa D., Rem D., Bedő M., Miskolczi D., Kapitány G., Jecs M. Edző: Icsó Zsolt.

HNK Hajduk Split U16: P. Mijatovic - F. Dobronic, L. Pedisic, G. Proleta, B. Mlacic, R. Ivicevic, M. Mihocevic, D. Brnada, R. Supic, J. Radman, D. Pranic. Csere: T. Pazur, Z. Hastovic, A. Medvid, N. Domazet, S. Musura, N. Kolega, T. Marinovic, T. Kralevski. Vezetőedző: Marko Sisic.

Sárga lap: Kiss B. a 44., Nagy B. a 45., R. Supic a 47., Jecs M. az 50., J. Radman az 56., Jászberényi P. az 59., N. Domazet a 60+1. percben.

Gólszerző: D. Pranic (0-1) a  13., Szakos B. (1-1) az 57. percben.

Icsó Zsolt: - A nyitó mérkőzéshez képest nagyon sokat léptünk előre a támadó fázisban. Jól kezdtünk a találkozót, de sajnos az ellenfelünk egy hatalmas góllal megszerezte a vezetést. Annak viszont örülök, hogy ezután sem estünk össze! Nagy nyomás alá helyeztük a horvátokat, helyzeteket alakítottunk ki, és a második félidőben ki is egyenlítettünk. A nemzetközi mérkőzéseken ha nyerni szeretnénk, akkor jobban kell sáfárkodnunk a lehetőségeinkkel, mert az összképet nézve megvolt rá az esélyünk. Nagyon sok ehhez hasonló ritmusú mérkőzésre van szüksége a gyerekeknek a fejlődésük szempontjából. Gratulálok mind a két csapatnak, ez férfi munka volt.

Marko Sisic: - A meccs egészét nézve a játékvezetők talán a szükségesnél is többet szerepeltek. Szép góllal szereztünk vezetést, de a hajrához közeledve a hazaiak egyenlíteni tudtak. Szeretünk volna nyerni, nem sikerült. Legközelebb ezen leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!