KolorCity Kazincbarcika SC

2022.08.18. 08:25

Már kilenc a „zsákban”

Idegenben lépett pályára szerdán a második vonalbeli kazincbarcikai együttes.

MI

Forrás: MW

A honi másodosztályú labdarúgó-bajnokságban hétközi fordulót rendeztek meg szerdán. A negyedik kör keretében az újonc, az NB III. Keleti csoportját az előző szezonban megnyerő KolorCity Kazincbarcika SC csapata egy másik újonchoz utazott, mégpedig a harmadik vonalban, a Nyugati csoportban, a 2021/2022-es bajnokságban diadalmaskodó Credobus Mosonmagyaróvár együtteséhez. 

Az észak-borsodiaknál ismét történt több módosítás a kezdőcsapatban a vasárnapi, Budafok elleni győztes felálláshoz képest. Bekerült az egymeccses eltiltását letöltő Heil, valamint három, három nappal korábbi csereember, Szekszárdi, Süttő, valamint Székely D. Ezzel összefüggésben Hleba és Pálinkás a kispadra, míg ­Dvorschák és Kurdics oda sem került. A Barcika az előző három meccsén egyaránt szerzett gólt, összesen ötöt, és nem kellett sokáig várni a hatodikra sem. Történt, hogy a 4. percben, jobb oldali vendégtámadás végén Kállai Z. centerezett a kapu elé, a labda elszállt a védők feje felett, és Székely D.-hez került, aki 11 méterről félfordulatból a jobb felsőbe lőtt (0–1). Ettől szebb mérkőzéskezdetet nem is álmodhatott volna a látogatók szakmai stábja, bár hatvan másodperccel ezután Gáncs fejesét kellett hárítania Megyeri II. G.-nek. A korábban éveket Diósgyőrben lehúzó Boros G. szintén tesztelte a KBSC kapusát, aztán egy-egy sárga lap volt „programon”. Az ivószünet alatt a Nagy Z. által megrúgott Megyeri II. G.-t kellett ápolni, majd hordágyon kellett levinni a pályáról. Kényszerű kapuscsere következett tehát a vendégcsapatnál, Megyeri I. G. foglalta el a háló előtti pozíciót. Oldalhálóval és egy újabb helyzettel mutatta magát az Óvár, érett tehát az egyenlítés, amely a 36. percben sikerült is, Illés D. vállalkozott lövésre 23 méterről, a labda pedig a jobb oldali kapufa érintésével vágódott a Barcika kapujába (1–1). Még az első félidőben cserélt egy újabbat Varga Attila, a sárga lapos Szekszárdit Lippai váltotta. Az első játékrész hajrájára is maradtak komoly lehetőségek, sőt, a ráadás harmadik percében Süttő ívelt a félpálya közeléből a 16-oson belülre, Takács pedig a kimozduló Slakta mellett a kapuba pörgette a labdát (1–2). 

Két kiállítás 

Érdekes volt ránézni az élő tabellára a szünetben, ugyanis a KBSC 9 ponttal az élen állt, igaz, a 19 órás mérkőzések ekkor még el sem kezdődtek. Sok minden nem történt a küzdőtéren a második felvonás első tíz percében, nem volt igazán komoly helyzet, de az a Barcikának teljes mértékben megfelelt. Az 58. percben három pozícióban cserélt a hazaiak vezetőedzője, majd a 60. percben Boros fejelt a KBSC kapuja mellé. Slakta duplázott egy borsodi támadás alkalmával, így nem tudta növelni előnyét a látogató együttes. Továbbra is ment a „cserebere”, hogy hátha a kispadról jövők meglepetést tudnak okozni, eközben már csak alig 20 perc volt a meccsből. A 77. percben egy barcikai játékos szerencsétlenül találta el a labdát, amely a kapu előtt üresen álló Végh elé került, de a hazai játékos óriási ziccerben csúnyán a kapu fölé lőtte a labdát. A 82. percben labdaszerzést követően Pálinkás vezette az alapvonalig a labdát, majd középre passzolt Takácshoz, aki 3 lépésről az üres kapu mellé lőtte. Kevéssel később Takács T. kapta meg második sárga lapját, ezzel együtt a pirosat, így tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat. De: a 90. percben Szalka s így az Óvár is ugyanígy járt. A hosszabbításban nem változott semmi, az észak-borsodi gárda megszerezte első idei idegenbeli sikerét, és nagyon büszke lehet az eddig „zsákban” lévő 9 pontjára.

Credobus Mosonmagyaróvár vs. KolorCity Kazincbarcika SC 1–2 (1–2) 

Mosonmagyaróvár, 400 néző. V.: Gaál (Kulman, Ország). 

Mosonmagyaróvár: Slakta – Jasarevic (Tóth L., 58.), Czingráber (Papp Sz., 46.), Debreceni A., Deák I., Horváth K. (Nagy K., 58.) – Végh A., Gáncs (Dezamits, 58.), Illés D. – Nagy Z., Boros (Szalka, 70.). Vezetőedző: Varga László. 

KolorCity Kazincbarcika SC: Megyeri II. G. (Megyeri I. G., 25.) – Szemere B., Ur, Szekszárdi (Lippai, 42.), Süttő – Szabó B. (Pálinkás, 71.), Heil, Csatári – Kállai Z. (Hleba, 71.), Takács T., Székely D. Vezetőedző: Varga Attila. 

Sárga lap: Nagy Z. (21.), Debreceni (42.), Szalka, (74.), ill. Szekszárdi (17.), Szemere (76.), Takács T. (79.), Hleba (93.). 
Gólszerző: Illés D. (36.), ill. Székely D. (4.), Takács T. (45+3.). 
Kiállítva: Szalka (90.), ill. Takács T. (84.). 
Jók: Illés D., ill. Süttő, Kállai Z., Székely D. 

Varga László: – Jól kezdtük a mérkőzést, azt kértem a srácoktól, hogy legyen meg az önbizalmuk, és játszanak ennek megfelelően. Ezt teljesítették, ugyanakkor kaptunk két elkerülhető gólt. Összességében elégedett vagyok, ha ezen az úton megyünk tovább, akkor az a kis szerencse is, ami ma is hiányzott, mellénk fog állni. 

Varga Attila: – Kellő odafigyeléssel és magabiztossággal léptünk pályára, úgy gondolom, ez döntő volt. Fizikálisan nagyon megerőltető volt, de működött a taktikánk, és a fiúk mentalitásával sem volt gond, és hozzáteszem, a szerencse is mellénk állt.

 (A borítóképen: Ilyen komoly harcok folytak minden egyes labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában