Jégkorong

2022.08.04. 07:36

A Jegesmacik a jeget szeretik

Amit a főszereplők annyira vártak, eljött: a népkerti csarnokban munkához láttak a diósgyőri hokisok.

Kolodzey Tamás

Elkezdték a jeges edzéseket a diósgyőri hokisok. Fotó: Bujdos Tibor

Elkezdték a jeges edzéseket a diósgyőri hokisok. Fotó: Bujdos Tibor

Kint harminchat, a csarnokban, a palánkok körül öt-hat, a „földszinten” meg mínusz volt Celius-fokban, így elkelt a kabát. A játékosokat és az edzőket ez persze cseppet sem zavarta, ők úsztak az árral. A foglalkozás után Ritó László osztályon felüli, mint elárulta, interneten rendelt lenge szettben villogott, de Kiss Bence és Vojtkó Mátyás sem adta lejjebb, már ami a világmárkákat illeti. Nagy József felszerelésmenedzser a monitor mögött ülve adta le a fiúk mez- és nadrágrendelését, a mindenki Vas Jankója pedig a nyári, Siófokon szerzett élményeiről tartott előadást. Valamennyiük nevében Ritó László mondta ki a határozatot: 

– Alig vártuk, hogy kezdődjön az erőgyűjtés, mert a Jegesmacik a jeget szeretik.

Dunaújvárosiak

A vezetőedzői irodából először Jakub Dohnal kapustréner jött ki, őt Láda Balázs klubigazgató követte, majd amikor Tokaji Viktor, a szakmai munka első számú felelőse és Galanisz Nikandrosz, a mester asszisztense maradt bent, hogy telt a nyaruk „alibikérdéssel” berontottunk.

– Végre a családomé voltam, nyaraltunk itthon és külföldön – adta meg magát a Toki becenévre hallgató kormányos.

A szintén népszerű Nika pedig így replikázott:

– Mivel én úgymond tanuló vagyok, sokat jártam a komplexumba, és csak a hétvégeken voltam a szeretteimé.

Arra a kérdésre, hogy mint egykori játékostársak között most milyen a főnöki-beosztotti viszony, utóbbi nevetve ezt válaszolta:

– Mindketten dunaújvárosiak vagyunk... 

Bármikor beeshetnek 

A jégen huszonegyen szorgoskodtak, a keret azonban még nem teljes.

– Egy csatárt keresünk, egy védőt pedig várunk – folytatta némi humorral a vezetőedző, aztán hozzátette: – Megvannak a jelöltjeink, és az is lehet, hogy rövid időn belül beesnek, de olyan is előfordulhat, hogy a háborús helyzet emel akadályokat, vagy éppen a költségek szólnak közbe.

Tokaji Viktornak ezután tolmácsoltuk néhány törzs­szurkoló panaszát: mivel a felkészülési mérkőzések közül csak egy lesz hazai környezetben, a nézők a szeptember 16-i, vagy Miskolcon, vagy vendégként sorra kerülő liganyitányig szinte nem is láthatják kedvenceiket.

– Mi is szerettünk volna több itthoni találkozót, de sajnos így jött össze. Azt egymás között eldöntöttük, hogy kizárólag erős ellenfelekkel szemben akarjuk tesztelni magunkat, ehhez viszont nekünk kell felülkerekednünk, ezért járunk majd Szlovákiába – mondta a vezetőedző.

A szlovák extraligáról

Apropó, északi szomszédaink, ahová a piros-fehérek vágynak. Erről ez a véleménye a hajdani szapporói hősnek:

– Hosszú távú célunk nem is lehet más, mint a szlovák extraliga. A visszakerülésért azonban még sokat kell dolgoznunk.

Ami pedig az Erste Liga-elképzeléseket illeti, a szakember a most életbe lépő pontrendszert hozta fel:

– Ennek következtében nehéz megjósolni, hogy milyen személyi változások következnek be a mezőnyt alkotó csapatok keretében, hol és hány ütőképes légióst tudnak bevetni, mert bevethetnek akár tizenötöt is, és miképpen alakulnak a köréjük szerveződő, magyarokból álló egységek.

Kész a munkára

A Jegesmacik kedden jelentették be, hogy visszatért a sokszoros válogatott Vas János, aki az elmúlt szezont Franciaországban kezdte, majd Szlovákiában fejezte be.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a klub menedzsmentje megadta nekem azt a lehetőséget, hogy a soron következő szezonban itt szerepelhessek – mondta a harminckilencedik évét taposó csatár, majd hozzátette: – Úgy érzem magam, mint aki egy idő után hazatér, én pedig hazatértem, visszajöttem korábbi nagy sikereim helyszínére. Joel fiam itt kezdi az iskolát, így apaként és férjként is nagy szerep hárul rám. Készen állok a munkára, izgalmas lesz számomra a 2022/23-as idény, melynek keretében az edzői pályafutásomat is elkezdem.

Jégkorong: névsorolvasás

Akik az első jeges edzésen részt vettek

Kapusok: Janis Voris, Kiss Bence.

Hátvédek: Adam Jombik (próbajátékon), Illés Márton, Jesper-Juhani Ilvessuo, Kevin Wehrs, Kiss Roland, Vojtkó Mátyás, Szirányi Bence.

Csatárok: Farkas Márton, Galajda Zsombor, Jan Blasko, Lövei Dávid, Mattyasovszky Gergely, Miskolczi Márk, Páterka Bence, Pecsét Bálint, Ritó László, Valentin Razumnyak, Vladislav Kuleshov, Vas János.

Vezetőedző: Tokaji Viktor. Másodedző: Galanisz Nikandrosz. Kapusedző: Jakub Dohnal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában