Diósgyőri VE

2022.07.15. 19:54

Nagy Kinga hatból hattal kezdett

A Diósgyőri VE válogatottja sikerrel vette a vívó világbajnokság női párbajtőrözőinek selejtezőjét.

BCS

Shutterstock/illusztráció

Nagy Kinga, a Diósgyőri VE sportolója a legjobb 64 közé jutott az Egyiptomban zajló vívó világbajnokságon, a női párbajtőrözők egyéni versenyében.

A vb-n erre a szakágra összesen 159 nevezés érkezett, és közülük pénteken 142 sportoló lépett pástra, ugyanis 16 kiemelt egyből a főtáblára került, egy versenyző pedig végül nem állt rajthoz. A legjobb 64 közé jutásért azoknak a párbajtőrözőknek nem kellet meccselniük, akik a világranglistán a legjobbak között találhatók. Ez alapján egy magyar sportoló, Kun Anna mentesült a selejtező alól, három honfitársunknak azonban szerelést kellett húznia. Köztük volt a DVE sportolója, Nagy Kinga, aki 21 selejtezőcsoport közül a 9-es sorszámúba került, további 6 fő társaságában. A miskolci versenyző a lengyel Kamilla Pytka legyőzésével (2-1) kezdte a napot, majd az argentin Isabel Di Tella (5-3), az indiai Mumtaj Mumtaj (5-1) ellen folytatta jó szériáját. Negyedikként a cseh Michala Pechovova (5-3) következett, de sem ő, sem a portugál Maria Alvim (5-2) nem tudta megállítani Nagy Kingát, aki a nap utolsó meccsén a chilei Paula Vasquez ellen is diadalmaskodott (5-1). Ezzel magabiztosan jutott tovább és egyike lett annak a 8 versenyzőnek, aki száz százalékot produkált ezen a napon. Ebbe az illusztris társaságba került be egy másik magyar, Muhari Eszter, míg a selejtező harmadik magyarja, Büki Lili egy vereséget szenvedett. Ez pedig azt eredményezte, hogy válogatottunk mind a három fellépője az első 16-ban végzett, aminek köszönhetően közvetlenül a főtáblára jutott, és ezzel mentesült a pótselejtezős, 15 találatig tartó asszók vívása alól.

A négy magyar lány a 64-es főtáblán hétfőn folytatja a küzdelmeket. Nagy Kinga a világranglista 42. helyén álló ukrán Yana Shemayakina ellen lép pástra a 32 közé jutásért, és ha sikerül nyernie, akkor vagy a szingapúri Kiria Tikanah Andul Rahman vagy az észt Nelli Differt lesz a következő ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!