Európai Egyetemi Játékok

2022.07.28. 11:00

Megvan az első érme a Miskolci Egyetemnek

Megvan az első érme a Miskolci Egyetemnek a július 14–30. között a lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékokon (EUG). A dzsúdós Czerlau Jennifer a +63 kg-os súlycsoportban bronzérmet harcolt ki. Czerlau, a Miskolci Egyetem elsőéves hallgatója a litván Dalia Mackonyte ellenében kezdett és nyert, majd a folytatásban a lengyel Martyna ­Brzynska sem tudta megállítani őt. A negyeddöntőben a német Bianca Schmidt próbálta megtréfálni a remek formában versenyző 21 éves miskolci hölgyet, de nem járt sikerrel. Az elődöntőben a későbbi ezüstérmes ukrán Nataliia Chystiakova viszont kifogott Jenniferen, aki a bronzmeccsen a párizsi Sorbonne Egyetem hallgatójánál, a francia Laura Haberstocknál bizonyult jobbnak. Ezzel – a súlycsoport legjobb magyarjaként – ő szerezte meg a miskolci küldöttség első érmét. 

Végeredmény (nők, 63 kg, 26 induló): 1. Aleksandra Samardzic (szerb, University of Sarajevo), 2. Nataliia Chystiakova (ukrán, Sumi State University), 3. Czerlau Jennifer (magyar, Miskolci Egyetem) és Raffaella Lelia Ciano (olasz, University of Camerino)... 13. Fehér Dóra (magyar, Szegedi Egyetem) és Nyiri Nikolett (magyar, Szegedi Egyetem). 

(A borítóképen: Molnár Réka, a Miskolci Egyetem sportiroda-vezetője, Czerlau Jennifer és Gyenes Mirella, a MEAFC ügyvezetője | Fotó: MEAFC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!