Ökölvívás

2022.07.03. 08:10

Az első, amit teljesen egyedül szerveztek

Bunyós eseményt rendeztek Ózdon, mégpedig az I. Ózdi Kohász Kupát.

MI

A napokban a Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület szervezésében tartották az I. Ózdi Kohász Kupát, amelynek helyszíne a Marosi István Városi Sportcsarnok volt. A rendezvény a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jóváhagyásával a hivatalos versenynaptárban is szerepelt. 

– A célunk az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk hazai és külföldi ökölvívók számára a versenyzésre, valamint az olimpiai programban szereplő sportágat népszerűsítsük – mondta lapunknak Molnár Márk, az Ózd Géza Úti STE elnöke, aki egyben az egyesület ökölvívó-szakosztályának edzője. – A meghívásos versenyen végül tizenöt egyesület jelent meg, közülük kettő Szlovákiából. Összesen 18 pár hivatalos mérkőzésére került sor, ezek közül négy volt bemutató találkozó. 

A megyéből a rendező Ózd Géza Úti STE mellett a Hell ­Fight Club és a Sárospataki Torna Club képviseltette magát. 

– Terveink között szerepel a versenyt, hagyományt teremtve, minden évben megrendezni, nyílt nevezési lehetőséget biztosítva a hazai és külföldi ökölvívó-egyesületek számára a jövőben, akár többnapos torna formájában – tette ezt is hozzá Molnár Márk. 

Szikszóiakkal 

Amint azt megtudtuk, a szervezők előzetesen gondolkodtak azon, hogy mi legyen az esemény elnevezése, szóba került a Vasököl Kupa is, ám végül azért döntöttek a Kohász Kupa mellett, mert a város a kohászatról volt ismert évtizedeken keresztül az országban. 

– Az egyesület 2006 óta működik, viszont az ökölvívó-szakosztály 2014-ben alakult – nyilatkozta Molnár Márk. – Jelenleg tíz igazolt versenyzőnk van, de tartunk gyermekbokszot is 6–12 éveseknek, akik játékos formában ismerkednek az alapokkal, mozgáskoordinációs feladatokat csinálnak, heti két alkalommal.

Ezeken túl van egy hobbicsoportunk is, ők heti háromszor edzenek, változó létszámmal. Az edzői feladatokat én látom el, azonban a csapatunk egy része szikszói, Majláth Gábornak van egy kis csapata, amely vele, ott edz. Ezek az ökölvívók egyesületi szinten hozzánk vannak leigazolva, ezt jelenleg mi biztosítjuk számukra. 

Molnár Márk elárulta, ebben az esztendőben már nem rendeznek más versenyt. 

– Tulajdonképpen ez volt a harmadik versenyünk a fennállásunk óta, de az első, amelyet csak mi bonyolítottunk le, szerveztünk meg. 2015-ben az akkori észak-magyarországi régiós sorozat keretében volt egy esemény nálunk, majd 2020 decemberében a Mikulás-kupát szintén a régióval együtt hoztuk tető alá – jegyezte meg az Ózd Géza Úti STE elnöke. 

A kupa győztesei 

Nők 

Serdülő, 48 kg: Szűcs Martina (Ózd). 
Ifjúsági, 57 kg: Hajdú Annamária (Debreceni VSC). 
Felnőtt, 60 kg: Varga Beáta (Hell ­Fight Club). 

Férfiak 
Serdülő, 33 kg: Homai Patrik (Ózd). 40 kg: Farkas Richárd (Oláh Boksz SE, Zagyvapálfalva). 48 kg: Ruszó Kevin (Hell Fight Club). 57 kg: Krupa Renátó (Oláh Boksz SE, Zagyvapálfalva). 
Ifjúsági, 67 kg: Szobota Szabolcs (Ózd). 75 kg: Horváth Roman (Léva, Szlovákia). 
Junior, 52 kg: Kovács Bertalan (Edőcs István SE, Budapest). 
Felnőtt, 67 kg: Kovács Tamás (Nyíregyházi VSC). 71 kg: Csönge Botond (Vasas-Süllős Boxing Team), Horváth Ladislav (Léva, Szlovákia). 92 kg: Sallai Márk (Vasas-Süllős Boxing Team). 

(A borítóképen: Szobota Szabolcs hallgatja edzői tanácsát | Fotó: ÓGÚSTE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában