Diósgyőri VE

2022.07.19. 08:00

Kiesett a 64 között Nagy Kinga

A korábbi olimpiai bajnoktól szoros csatában kapott ki a DVE versenyzője.

ÉM

A bravúros selejtező után nem jutott a 32-be Nagy Kinga | Fotó: hunfencing

Tegnap folytatódtak a küzdelmek az idei vívó-világbajnokságon, amelynek helyszíne Egyiptom fővárosa, Kairó. A női párbajtőrözők között mind a négy magyar versenyző pástra léphetett hétfőn a főtáblán, a 64 között. 

Mind a hatot 

A Diósgyőri VE pengeforgatója, Nagy Kinga a selejtezőből került a legjobbak közé, azok után, hogy a múlt pénteken mind a hat csoportmérkőzését megnyerte. Nagy a 32 közé kerülésért az ukrán Jana Semjakinával meccselt, és kiélezett küzdelemben maradt alul. Sokáig a DVE vívója vezetett, majd a 2012-ben Londonban olimpiai bajnok ukrán fordítani tudott. Még 12–13-nál, sőt 13–14-nél is volt esély a győzelem kiharcolására, ám végül Semjakina nyert két tussal (13–15). Büki Lili sima vereséget szenvedett egy perui vívótól, a kiemeltként csak szintén hétfőn kezdő Kun Anna viszont magabiztosan győzte le üzbég ellenfelét, aztán egy kínai riválist. Később a 8 közé már nem került be, mert alulmaradt egy olasz vívóval szemben. Muhari Eszter előbb cseh vívót vert, aztán egy észtet, majd a 16-ban egy koreai sportoló búcsúztatta. Büki Lili végül a 38., Nagy Kinga a 34., Muhari a 15., Kun pedig a 10. lett a 159 főt számláló mezőnyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!