Megyei III. osztály Észak-nyugati csoport

2022.07.20. 07:29

Kész csoda, hogy még fociznak

A kétszázhúsz lelkes Trizsen ragaszkodnak a futballhoz.

KT

Tizennégy csapat indult, végül tizenhárom fejezte be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Észak-nyugati csoportja 2021/22-es idényének küzdelmét. A bajnoki címet a Trizsi SC gárdája 62 ponttal szerezte meg az 59 pontos Boldva KSE és az 54 egységet gyűjtött Dédestapolcsány KSE előtt. 

A negyvenhez közelít 

– Azzal a céllal vágtunk a sorozatnak, hogy az első három között végezzünk – kezdte Süttő Krisztián edző, aki 1996-tól foglalkozik a faluban a labdarúgással. – Végig jó teljesítményt nyújtottunk: sokszor vettük be ellenfeleink hálóját, miközben saját kapunkba meccsenkénti átlagban csak egyszer került a labda. Községünkben mindössze kétszázhúszan élnek, az a csoda, hogy ilyen alacsony lélekszám mellett még képesek vagyunk futballcsapatot működtetni. Harmincöt igazolt labdarúgónk van, átlagéletkorunk közelít a negyvenhez, keretünk mindössze öt fiatal labdarúgót jegyez, utánpótlás-együttest, bármennyire szeretnénk, gyerek anyag híján nem tudunk kialakítani. Mindenki dolgozik, így hétközi edzéseket nem tarthattunk, a játékosok csak a meccseken találkoztak, néhányan viszont kispályáztak, és ez hozzájárult kondíciójuk fenntartásához. 

Segítenek a vállalkozók 

A község önkormányzata pénzzel nem tudta segíteni a klubot, viszont a labdarúgók, idegenbeli mérkőzéseikre, használhatták a polgármesteri hivatal buszát, és szociális helyiségük költségét is a közösből fedezték, s remélik, hogy ez a jövőben is így lesz. A szakvezető szerint szereplésüknek nincsenek anyagi korlátai, hála a helyi és a környékbeli vállalkozóknak, akik önzetlen segítsége nélkül már nem léteznének. 

– Pályánk megfelelő állapotban van, ez a rendszeres karbantartásnak köszönhető – folytatta Süttő Krisztián. – Öltözőnk jól felszerelt, hiányosságainkat pedig felújítással tüntetjük el. Szorgoskodunk, ügyeskedünk, szeretnénk, ha a szép földrajzi környezetben fekvő, Aggtelek szomszédságában lévő településünkön még sokáig életben maradna a legnépszerűbb sportág, melynek itteni történései iránt a helyben lakók is rendszeresen érdeklődnek, találkozóinkra kijárnak. 

Hármasok maradnak 

A trizsiek szereplésükkel jogot szereztek a megyei II. osztályú tagságra, de nem éltek a lehetőséggel, szándékukat közölték a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságával. 
– A bajnokság befejeződése után értekezletet tartottunk, majd szavaztunk – közölte Süttő Krisztián. – Úgy döntöttünk, hogy nem élünk a csoportváltás lehetőségével, maradunk a helyi harmadik vonalban, amely számunkra pont ideális. A megyei kettőhöz komoly átalakításra lenne szükségünk, ezzel megbomlana az itteni, elmúlt években kialakult baráti közösség, ráadásul utánpótlás-nevelés hiányában nem is lenne értelme annak, hogy kapaszkodjunk. Az már eldőlt, hogy én maradok a szakvezető, keretünkben pedig várhatóan nem lesz változás, akik esetleg csatlakoznak hozzánk, azokkal erősödni fogunk.

(A borítóképen: A Trizsi SC labdarúgócsapata bajnok lett, de marad a megyei harmadik osztályban | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!