EYOF

2022.07.23. 09:17

Hárman Besztercebányán

Vasár­nap Szlo­vákiá­ban kez­dő­dik a 14 és 18 év közötti fia­talok európai vetélkedése.

Molnár István

Tóth Réka kerékpárban indul. Fotó: Kis-Galya KSE

Ünnepélyes keretek között csütörtökön letette az esküt az a kilencvenhét sportoló, akik részt vesznek július 24–30. között a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Besztercebányán.

Megyei versenyzők

A magyar csapat 9 sportágban képviselteti magát az eseményen, köztük lesznek megyei versenyzők is. Atlétikában a DVTK sportolója, Lalik Petra lesz ott a szlovákiai városban, Majkut Gergely edző tanítványa 400 méteren és svéd váltóban áll rajthoz. Kerékpárban a bükkszentkereszti Kis-Galya KSE versenyzője, Tóth Réka (edző: Sikter Zsuzsa) a három részt vevő magyar lány egyike, és országúton az időfutam-, valamint a mezőnyversenyben fog ­elstartolni. Úszásban is lesz borsodi fiatal induló, méghozzá a Tiszaújvárosi TK tagja, Bagi Zoltán (edző: Fodor Ágnes), aki 50 m és 100 m gyorson, 100 m pillangón és két váltóban (4x100 m gyorsváltó, 4x100 m mix gyorsváltó) ugrik majd medencébe a jövő héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában