Veszprém Rally

2022.07.22. 08:07

Felkötött kézzel nehéz ralizni

Kerékpáros baleset miatt kihagyja a 28. Székesfehérvár – Veszprém Rallyt a miskolci Bodolai László, Deák Attila kettős.

Marosréti Ervin

Gőzerővel készült a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallyra Bodolai László és Deák Attila. A miskolci páros annak rendje-módja szerint leadta a nevezését, a csapat felkészült, minden a terveknek megfelelően alakult. Egészen a hét közepéig. Az élet azonban közbeszólt.

- A verseny előtt még elmentem egy kerékpártúrára, hogy tovább javítsak a kondimon – elevenítette fel az eseményeket Bodolai László. – A Tisza tónál már a végéhez közeledett a program, amikor a gáton elestem. Méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy a bal kulcscsontomban keletkezett egy törés. Jó hír, hogy nem mozdult el, így  nem kell az orvosoknak hozzányúlni. Ettől függetlenül három hétre tehermentesíteni kellett, ezért felkötötték.

Bodolai László murvás indulásával kapcsolatban így a remények gyorsan szertefoszlottak. Természetesen a Therwoolin Motorsport ralisa egyből nem nyugodott bele a helyzetbe, de miután a szakemberek indoklását meghallgatta, ésszerű döntést hozott.

Fejben nehéz

- Injekcióval megpróbálhattuk volna a versenyzést, de azt mondták, hogyha még egy ütést kap, akkor műteni kell. Ezt pedig nem akartam megkockáztatni – tette hozzá Bodolai László. – Fájó szívvel ugyan, de kénytelenek vagyunk távol maradni az év egyetlen murvás futamától. A fájdalmaim nem olyan nagyok, inkább lelkileg és fejben viselem nehezebben a dolgokat, de majdcsak túl leszünk rajta. Egyébként Deák Attila is a traumatológián járt, méghozzá futball után mindkét bokájával. Elképzelhető, hogy a sors keze volt ebben is, figyelmeztetés volt számunkra.

Bodolaiék csütörtökön reggel indultak volna az idei esztendő ötödik futamának helyszínére, de a kerékpáros és futball-kaland után nélkülük rendezik a murvás viadalt. A pontverseny szempontjából ez nyilván komoly hátrányt jelent majd, de azon lesznek, hogy a bajnokság hajrájára összeszedjék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!