Ankét helyett ,,irodai” találkozó

2022.07.28. 07:42

DVTK: sok szó esett a tavalyi, csalódást keltő évadról

A diósgyőri labdarúgócsapat szurkolói csoportjainak képviselői találkoztak a klub képviselőivel.

ÉM

Hegedűs János csapatkapitány és Martini Emil. Fotó: DSZKI

A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda új vezetőjének, szóvivőjének, Martini Emilnek a szervezésében, kedden este, Miskolcon, a DVTK Stadionban találkoztak a diósgyőri klub képviselőivel a szurkolói csoportok képviselői. A DVTK részéről Magyar Mátyás, a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, Sántha Gergely, a DFC Kft. ügyvezető igazgatója, Világi Péter marketing- és kommunikációs igazgató, valamint két kommunikációs munkatársa, Kocsis Norbert és Demkó Norbert vett részt, továbbá sportszakmai részről Bajúsz Endre szakmai vezető, Dragan Vukmir vezetőedző, illetve öt játékos, Hegedűs János, Könyves Norbert, Lukács Dániel, Bényei Ágoston és Szőke Adrián

Az egy évvel ezelőtt életre hívott Diósgyőri Szurkolói Koor­dinációs Iroda – amely egy informális csoport – három szurkolói csoportot jelenít meg, a szintén informális Diósgyőri Női Szurkolói Klubot, a Napos Oldal közösségét, valamint az egyesületi formában működő Diósgyőr Szurkolók Közösségét. A keddi találkozón a női csoportot Juhász Hilda, a naposakat Üveges Gábor és Bakos Roland képviselte, míg az egyesület részéről Szalatnay Gábor elnök és Martini Emil elnökségi tag volt jelen. A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda hatodik tagja, korábbi szóvivője, a DVTK által delegált Hollósy András nem volt jelen, viszont az „irodisták” meghívását elfogadta az Ultras Diósgyőr szurkolói csoport két vezéralakja, Csík Zoltán és Székely Tamás.

Nyílt levél

Mivel ankétot a mostani bajnoki rajt előtt sem rendez a DVTK, az „irodai” találkozó egy része a kibeszélésé volt: sok szó esett a tavalyi, csalódást keltő évadról, amelynek végén a DVTK labdarúgócsapatának nem sikerült visszajutnia az élvonalba. A szurkolói csoportok csalódottsága miatt az is felmerült, hogy az új bajnoki idényben nem mennek a meccsekre az ultrák, hogy buzdításukkal segítsék a csapatot, de a kedd esti megbeszélés azzal ért véget, hogy az új összetételű csapat megkapja a bizalmat a drukkerektől, vagyis a szurkolók vasárnap elutaznak a nyitófordulóra, a BFC Siófok elleni, Balaton-parti mérkőzésre.

A keddi találkozó egyik fontos eleme volt, hogy Magyar Mátyás, az Ultras Diósgyőr által június elején a Facebookon megjelentetett nyílt levelet szóba hozta, a jelen lévő játékosokat pedig arra kérte, hogy az ez alapján készült kiáltvány egy példányát helyezzék el az öltözőben, és minden alkalommal, amikor kimennek a pályára, olvassák ezt el, és tekintsék egyfajta alapvetésnek. Ennek a közösségi oldalon megjelent nyílt levélnek a szerkesztett változata a találkozó során felolvasásra került, a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda vezetője, szóvivője egy bekeretezett példányt adott át ebből Hegedűs János csapatkapitánynak.

A szurkolók képviselői és a jelen lévő játékosok megállapodtak abban, hogy az egymáshoz való közeledés jegyében a csapat győztes meccse után csak a 16-os vonalánál, tapssal köszöni meg az ultrák támogatását, illetve a napos oldali lelátórészen is hasonló távolságról indulnak a szezon elején.

– A DVTK-ért vállaltam el ezt a felkérést, hogy legyek a szóvivője, vezetője ennek az irodának – válaszolta megkeresésünkre Martini Emil. – Tudom, hogy sok munkával jár ez a feladat, de azzal is tisztában vagyok, hogy ebben számíthatok a szurkolói csoportok vezetőire, tagjaira egyaránt. Szeretnénk, ha a Covid–19, az eredménytelenség, a szurkolóbarátnak nem nevezhető kezdési időpontok miatt távolra került, picit közömbössé vált drukkertársaink újra bizalmat szavaznának, ahogy most mi tettük. A diósgyőri labdarúgócsapat a szurkolókkal együtt jelenti a DVTK-t, a remélt feljutáshoz szeretnénk hozzátenni a magunk részét.

Az Ultras Diósgyőr nyílt levele

Nyílt levél a DVTK játékosaihoz és a szakmai stábhoz 
Ne a pénz miatt szerződjetek, vagy maradjatok Diósgyőrben! Hanem legyen célotok között például a szakmai fejlődés, ne adj Isten ennek a csodálatos szurkolótábornak örömet okozni, vagy a klubhűség! 
Ha a DVTK-hoz igazoltok, akkor nem csak a klubbal szerződtök le, hanem innentől a Diósgyőr szurkolókkal is!!! 
A mi megállapodásunknak pedig szigorú feltételei vannak: ha ti magatokra öltitek a diósgyőri mezt, akkor az a minimum, hogy szeretett klubunkért, a DVTK címerért az utolsó leheletig küzdenetek kell!!! 
Nincs alibi, nincs fáradtság, nincs kifogás, nem hozhattok ránk és a klubra szégyent!!! Gladiátorokat akarunk a pályán látni, akik ha kell, meghalnak a sikerért!!! 
Elegünk van az ígéretekből!!! 
Mi egy szerethető, kemény, tökös csapatot akarunk Diósgyőrbe, és feljutást!!! Ha áll az alku, akkor mi ,,mindent” odaadunk nektek, ha nem, akkor zsoldosként fogunk rátok tekinteni!!! 
Rajtatok áll! 
Ultras Diósgyőr 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!