Helyezések

2022.06.22. 07:03

Vívó-Eb: 5. és 10. hely csapatban

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A törökországi Antalyában zajló vívó-Európa-bajnokságon kedden rendezték meg a női párbajtőrcsapatok küzdelmét. A 19 válogatottat felvonultató mezőnyben ott volt a magyar együttes is, soraiban a Diósgyőri VE vívójával, Nagy Kingával. A legjobb 16 között Magyarország Spanyolországgal meccselt, és a 40–26-os győzelem nyolc közé kerülést ért. A négybe jutásért Franciaország következett, Nagyék 45–37-re alulmaradtak, így az alsó ágon, az 5–8. helyért folytathatták a küzdelmeket. Itt a lengyelek következtek először, siker 45–40-re, aztán az 5. helyért megrendezett meccsen a svédeken is felülkerekedtek a magyarok (45–37). Nagy Kingán kívül még Kun Anna, Büki Lili és Muhari Eszter alkotta a csapatot. 

Ugyanitt, a törökországi Antalyában zajló vívó-Európa-bajnokságon a magyar férfi tőrcsapat a 10. helyen végzett. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András, Szemes Gergő összeállítású együttes a nyolcaddöntőben Belgiumtól 45–38-ra kikapott, majd a 9–12. helyért zajló csatározásokban Ausztria ellen 45–32-re diadalmaskodott, a helyosztón viszont Csehországgal szemben a 9. helyért vívott mérkőzésen 45–41-re alaulmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában