Triatlon

2022.06.07. 07:19

Megvédte címét a Tiszaújváros (fotókkal, videóval)

Az elit férfiaknál rajt-cél győzelmet aratott a klubcsapat országos bajnokságon a Tiszaújvárosi TK.

Szűcs István

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub öttagú egysége: Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Kiss Gergely, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel. Fotó: Bujdos Tibor

Hazánk idei triatlon klubcsapat országos bajnokságát a múlt szombaton Tiszaújvárosban rendezték meg. A XXXI. Tisza Triatlon első napján 80-nál több együttes mérte össze tudását a legfiatalabbaktól a veteránkorcsoportig.

A rangos mezőnyben olimpikonjaink közül ott volt Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia és Bicsák Bence is. Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke a szeniormezőnyben érdekelt Spirit Sport Klub szeniorgárdájában szorgoskodott.

Délelőtt és kora délután az utánpótlás-, a felnőtt-, szenior-, veteránkorcsoportok képviselői vetélkedtek. A tiszaújvárosiaknak a fiatalabb utánpótlás-korcsoportos leányoknál örülhettek a nap első érmének, egy ezüstnek. A veterán férfiak ezen a napon nem találtak legyőzőre, így bajnoki aranyat vihettek haza.

Az elit kategória képviselőit délután négy óra magasságában szólították be az 50 méteres nyitott medencébe, ahol először a hölgyek, majd a férfiak kezdték meg a 750 méteres úszást. A női versenyben az első szám után rögtön az élre állt a tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer Zsanett vezette Team Újbuda SE. A második helyre az olimpikon Kovács Zsófia hozta be a Budaörs A csapatát, míg a bronz az Újpesti TE egységének jutott. A tiszaújvárosiak végül nem tudtak rajthoz állni, mert a Putnóczki Dorka, Lehmann Sára, Bóna Kinga hármasból utóbbi versenyző betegség miatt nem tudta vállalni az indulást.

Hazai rajt-cél győzelem

A férfiak nagy érdeklődéssel várt versengésében a címvédő Tiszaújvárosi Triatlon Klub öttagú egysége – Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Kiss Gergely, Kovács Gyula, Sinkó-Uribe Ábel – rajtolhatott el utolsóként. Nos ez a státusz az úszás után alaposan megváltozott, hiszen a házigazdák egy 8:44 perces időt „repesztettek” a medencében, fél perccel megelőzve a Budaörsöt és több mint egy perccel az olimpiai 7. helyezett Bicsák Bence nevével fémjelzett Pécset. A kétkörös, összesen 20 kilométeres kerékpározás során a tiszaújvárosiak 1:32 percre növelték előnyüket a mecsekaljaiakkal szemben, ami eldöntötte a versenyt. Az 5 km-es futás során a harmadik helyért a Budaörs és a Tiszakécske csatázott, utóbbiak sikerével.

– Hazai pályán nem is lehetett más célunk, mint a címvédés, ez egyszerűen kötelező volt számunkra – mondta a célba érkezés után Lehmann Csongor, a bajnokcsapat tagja. – Az úszás kezdetétől nagyon jól összedolgoztunk, és az eddigi legjobb időnket értük el. Kerékpározás közben azért nem döntöttük meg a pályacsúcsot, mert az esőzés után még nem volt teljesen felszáradva az aszfalt. A futás során, fölényes vezetésünk tudatában kicsit kiengedhettünk, bár én a jövő hétvégi, Leedsben megrendezendő világbajnoki szériaversenyre készülve megnyomtam a táv jelentős részét, meglépve a többiektől, de az utolsó kilométeren természetesen megvártam őket, hogy együtt érkezzünk meg a célba.

A díjátadásban közreműködött Kindl Gábor, az MTSZ elnöke, Lehmann Tibor, az MTSZ szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője és Szegedi Attila, az MTSZ főtitkára.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában