IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntő

2022.06.03. 11:17

Megnyitották a miskolci diákolimpiai döntőt

A 2021/2022. tanévi IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntő megnyitó ünnepségét június 2-án, csütörtökön este tartották meg Miskolcon, a Generali Arénában.

Szűcs István

A döntőre érkezett csapatok a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) indulójára vonultak be a népkerti sportcsarnok küzdőterére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolc Városi Diáksport Szövetség által rendezett eseményen elsőként a Himnusz hangzott el, melyet a 10 esztendős, Los Angeles Film Awards-díjas Balla Riana Emma énekelt el.

A jelenlevőket Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú város polgármestere köszöntötte. A kosárlabda, a kézilabda és a röplabda sportágban vetélkedő, összesen 48 csapatot felvonultató országos finálét dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Az országos döntő résztvevőinek ünnepélyes fogadalomtételén a diákolimpiai eskü szövegét Poczkodi Zsófia, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda tanulója és Lukács Dániel, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola diákolimpikonja mondta el.

A program Miskolc egyetlen breaktánc csapatának, a Kokovai Attila vezette Foot Fighterz Crew-nak a fellépésével folytatódott, majd a Tiszaújvárosi Gimnasztráda csoport következett. A Magyar Torna Szövetség Mindenki tornája szakágának válogatott csapatának vezetőedzője Madár Éva, szakágvezetője Oláh – Gyúró Anna. Ezt követően a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium tánc tagozatos diákjai szórakoztatták az egybegyűlteket. Elsőként Szili Vera, ”Ezek vagyunk mi?!” című koreográfiáját mutatták be, majd a Marschalkó Edit által betanított „Troue Lowers” rock and roll szám aratott nagy sikert.

Az ünnepség befejezése után, a Generali Aréna küzdőterén a diákok számára kezdetét vette a disco-buli, melyhez Kamenyiczki Ákos DJ szolgáltatta a zenét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!