Triatlon

2022.06.11. 09:11

Lehmann az angolok Újvárosában folytatja

A párizsi olimpiai kvalifikációs sorozat második állomását szombaton Angliában tartják.

Szűcs István

Forrás: ÉM-Archívum

Az eseményt Leeds városában rendezik, és a rajtnál ott lesz Lehmann Csongor, a Tisza-partiak U23-as világbajnoka is. A széria versenysorozat részét képező erőpróbán három magyar férfiversenyző próbál szerencsét. Bicsák Bence, a tokiói olimpia 7. helyezettje mellett Dévay Márk és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzője képviseli a magyar színeket hétvégén. Lehmann Csongor két héttel ezelőtt Olaszországban, Arzachena városában egy 21. hellyel kezdte ötkarikás kvalifikációját. 

Sok néző előtt 

– Színvonalas a mezőny, az utóbbi évek legerősebb társasága verbuválódott össze, olimpiai érmesekkel, korábbi világ- és Európa-bajnokokkal – fogalmazott a fiával Leedsben tartózkodó Lehmann Tibor, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzője. – Szombaton 14 órakor kezdődik a férfiviadal. Nagy változás, hogy idén nem olimpiai, hanem sprinttávon rendezik a versenyt, és az sem mellékes, hogy a Brownlee Brothers, a kétszeres olimpiai bajnok Alistair és az olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes Jonathan szülővárosában ezúttal sokezres nézősereg előtt vetélkednek az indulók. 2014-ben indult Leedsben a sorozat, mely olyan elismertséget vívott ki magának, mint nálunk Tiszaújváros, így nem túlzás: Leeds az angolok Újvárosa. Vasárnap rendezik a mix-váltót, melyben Sárszegi Noémi és Kropkó Márta mellett a két legjobb magyar férfi áll rajthoz.

Remekül érzi magát

A Brownlee-edzőközpont szomszédságában már a pályáival ismerkedik Lehmann Csongor. 

– Jók a lábak, ahogy a bringások is szokták mondani, jól érzem magam – hangsúlyozta az U23-as világbajnok. – Pénteken bejártuk a pályát és úszhattunk, így jöhet az előadás. A sprinttávból adódóan a 750 méter úszáson, a 20 kilométer kerékpározáson és az 5 kilométer futáson óriási lesz az iram. Sok múlik a helyzetfelismerésen, a pozíciókon, erre próbálok nagyon figyelni, maximálisan koncentrálni. Bízom benne, hogy újabb értékes pontokat gyűjtök, amelyek sokat jelenthetnek majd a Párizsba vezető úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!