GreenPlan-Vegyész RCK

2022.06.23. 07:57

Kaposvárról érkezett az új liberó

Dudás Tamás másod- és erőnléti edzőként folytatja, de ha kell, majd be is áll.

MI

Forrás: MW

Három távozó, Csizmadia Tamás, Bibók Balázs és a lengyel légiós, Lukas Ciupa után szerdán bejelentette első nyári igazolását a GreenPlan-Vegyész RCK élvonalbeli férfi röplabdacsapata. Az észak-borsodi együttes – amely a negyedik helyen végzett az Extraliga legutóbbi évadában – kétéves szerződést kötött a magyar válogatott liberóval, Kiss Mátéval, aki a Fino Kaposvártól érkezik a klubhoz.

A 22 éves, 189 centiméter magas Kiss Máté Kaposváron kezdett el röplabdázni, és fiatalon, 2016-ban bemutatkozott az élvonalban, majd a 2017/18-as idényben már a Vegyész ellen is pályára lépett. A magyar válogatottban 2021 nyarán debütált, de idén nem kapott meghívót, hiszen klubjában csak második számú liberó volt Bozóki Bence mögött, így többször ütőként számoltak vele. A Vegyész ajánlatát a több játéklehetőség reményében fogadta el Kiss. A Barcikában eddig Dudás Tamás volt az első számú liberó, de úgy tudjuk, hogy ő a továbbiakban másod- és erőnléti edzőként dolgozik tovább Toronyai Miklós vezetőedző mellett. Ezen a poszton tehát Kiss Máté és Budai Balázs szerepel majd, sérülés vagy egyéb probléma esetén pedig Dudás Tamás is rendelkezésre áll. A VRCK felkészülése augusztus 1-jén kezdődik, de addig még további játékosok érkezése várható.

Két fiatal

A mindössze 16 éves Cziczlavicz Dávid, valamint a 19 éves Garan Bálint is a GreenPlan-VRCK felnőttcsapatával kezdi majd meg az új idényre való felkészülést, és mindketten a bő keret tagjai lesznek a 2022/23-as bajnoki kiírásban.

(A borítóképen: Kiss Máté)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!