Kézilabda sajtótájékoztató

2022.06.26. 08:42

Jól járnak az ügyes kézilabda-játékosok

Együttműködési megállapodást kötött a Borsod Sport Klub és a Miskolci VSC.

KT

illusztráció / Shutterstock

Az alkalomból péntek délelőtt Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában sajtótájékoztatót tartott Mike Martin, a BSK és Illyés Miklós, az MVSC elnöke, majd a jelenlévők előtt kézjegyükkel látták el a dokumentumot. 

Karriert csinálhatnak 

– A kézilabda női szakágát vissza akarjuk helyezni az ország, a megye és a város térképére – közölte a BSK első embere, majd így folytatta: – Mi eljutottunk az NB II.-ig, de itt nem akarunk megállni, céljaink megvalósításához pedig elő kell mozdítanunk a játékosok felfelé áramlását. Hetente négy-öt edzést tartunk, és ha ehhez hozzászámítjuk a mérkőzéseket is, akkor komoly megterhelést, és fejlődési lehetőséget kínálunk azoknak, akik ebben a műfajban karriert terveznek maguknak. 

Az MVSC-t irányító egykori cselgáncsolimpikon ezekkel a szavakkal csatlakozott az előtte szólóhoz: 

– Utánpótlás-nevelő klubként nyitottak vagyunk, hívjuk és várjuk a gyerekeket. A kontraktusra azért van szükség, mert aki sokat markol, keveset fog, és mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Megteremtettük az infrastrukturális feltételeket, komoly nevelőmunkát folytatunk, a legügyesebbeket pedig a BSK-hoz irányítjuk majd. Köztudott, hogy 2014-ben a Miskolci Sportiskolából kiszerveztük a női kézilabdát, a szakosztályt az MVSC vette át. Klubunk nagy hagyományokkal bír ebben a sportágban, nevelőegyesületként ezért jutottunk el oda, hogy felmérjük: a kézfogó révén előmozdíthatjuk az élsport ügyét. Szerződésünkkel most leraktuk az alapokat, innentől kezdve az a dolgunk, hogy a kontraktust tartalommal töltsük meg. 

Arra a kérdésünkre, hogy a szerződés mögött van-e pénzmozgás, a felek hatá­rozott nemmel feleltek. Ugyancsak érdeklődésünkre elmondták, hogy az MVSC és a BSK Miskolcon az Avasi, a Lévay, a Zrínyi és a Herman Gimnázium termeit, továbbá a felső- és az alsózsolcai csarnokokat, va­lamint a miskolci Szabó Lőrinc, a Diósgyőri, a Görömbölyi és a Szent István Általános Iskola tornatermeit használják, így azt is megtudakoltuk, hogy miért nem fuzionálnak. 

– Mert külön-külön nagyobb az anyagi mozgásterünk – válaszolta Illyés Miklós, aki természetesen az általuk elérhető taoforrásra gondolt, de azt is kimondta, hogy egyénileg több gyereket tudnak elérni és mozgósítani, továbbá alapcéljaik is különbözőek. 

A Borsod SK-Miskolc felnőtt női csapata a 2022/23-as évadban a negyedik vonalban, az NB II.-ben szerepelhet, a Miskolci VSC pedig az ötödik osztályban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában