Greenplan Kazincbarcika Rally

2022.06.30. 07:30

Jól beállított új motorral megy Jobbágy Krisztián

Keveset versenyzett, ezért nagyon várja már a hétvégi, kazincbarcikai száguldást Jobbágy Krisztián.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Mostanában ritkán adatik meg Jobbágy Krisztián számára, hogy versenyautóban üljön. Idén ugyanis még csak egy bajnoki futamon, az Eger Rallyn hajtotta a VFTS-t. Azt megelőzően pedig 2021-ig kell visszalapozni a naptárt, hogy újabb futamon találkozzunk a nevével. A Ladás ralis a ritkább szereplés miatt fokozottan várja a Greenplan Kazincbarcika Rallyt, ahol szeretne ismét bizonyítani.

Várják a rajtot

- Nagyon tetszett a tavalyi verseny, ezért mi is elkezdtük a visszaszámlálást, várjuk a rajt pillanatát – mondta érdeklődésünkre Jobbágy Krisztián. – Bár a bajnokság eleje nem a terveknek megfelelően alakult, közel sem tettünk le arról, hogy teljes szezont fussunk, és a végén ott legyünk a kategória legjobbjai között. Az elmúlt hónapokban sok időt és energiát emésztett fel a technika. Tavaly Barcikán a verseny hajrájában felrobbant a VFTS motorja, amit azóta természetesen kicseréltünk. Az egri verseny előtt a beállításoknál nagyon jól muzsikált, a futam alatt azonban valami történt. Az új computernek lett baja, ami levette a teljesítményt. Maximum 75%-on tudtunk teljesíteni, de így is ott voltunk a kategória középén. A különbségek pedig  nem voltak akkorák, hogy ne legyünk optimisták a folytatást illetően.

Fotó: Marosréti Ervin

Jó lesz a salak

Jobbágy Krisztián szerint a Greenplan Kazincbarcika Rallyn versenyképesek lesznek, mert ezt a problémát a következő erőfelmérőig meg fogják oldani. Ebben az esetben pedig egy tökéletesen felkészített VFTS viheti őket a szakaszokon. A  jó eredmény így csak rajtuk múlik majd.

- Alapjában véve öregesen kocsikázunk, igyekszünk megfelelni a szurkolók elvárásainak. Ugyanakkor, ha van esélyünk egy jó szereplésre, akkor azt a lehetőséget igyekszünk megragadni – tette hozzá Jobbágy Krisztián. – Természetesen most már tisztában vagyunk a barcikai pályákkal. Minden udvariasság nélkül mondhatom, hogy nagyon tetszenek, minden szempontból élmény lesz a következő verseny.  Azt az egyet sajnálom, hogy a korábban tervezett belvárosi shake-down nem valósulhat meg Kazincbarcikán, ám a népkerti salakprológ szerintem mindenkit kárpótolni fog. Két éve nem volt itt ralis rendezvény, úgyhogy épp itt az ideje. Bízom benne, hogy itt is jók leszünk, és a jól beállított, új motornak köszönhetően majd a másnapi gyorsaságikon is az élmezőnyben tudunk autózni.

A Greenplan Kazincbarcika Rally programja

Július 1. péntek
16.30 – 19.00 - Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda

Rally2
Július 2., szombat
07.30 – 12.00 – Itiner és adminisztratív átvétel, versenyiroda
08.00 – 16.00 – Technikai átvétel, Szabó Suzuki
17.55 – Prológ - Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 8.43 – Sajókaza – Felsnyárád/1
GY2, 9.01 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 9:44 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 12.02 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 12.20 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 13.03 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
GY7, 15.21 – Sajókaza – Felsőnyárád/3
GY8,  15.39 – Felsőkelecsény – Szuhogy/3
GY9,  16.22 – Teresztenyei elágazás – Imola/3
Céldobogó, 17.32 – Kazincbarcika Fő tér

Rally3
Július 2., szombat
16.55, Prológ – Miskolc, Népkert, Salak pálya
Július 3., vasárnap
Gyorsasági szakaszok
GY1, 10.03 – Sajókaza – Felsőnyárád/1
GY2, 10.21 – Felsőkelecsény – Szuhogy/1
GY3, 11.04 – Teresztenyei elágazás – Imola/1
GY4, 13.22 – Sajókaza – Felsőnyárád/2
GY5, 13.40 – Felsőkelecsény – Szuhogy/2
GY6, 14.23 – Teresztenyei elágazás – Imola/2
Céldobogó, 15.33 – Kazincbarcika belváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!