Kajak-kenu

2022.06.24. 07:12

Három megyei induló a második válogatón

Bragato Giada, Bodonyi András és Orosz Ákos áll rajthoz Szolnokon.

ÉM

A hétvégén Szolnokon rendezik meg a kajak-kenusok idei második, egyben utolsó világbajnoki és Európa-bajnoki válogatóját. A program tegnap a férfi kajak négyesek küzdelmével kezdődött, és egészen vasárnapig tart. 

A megméretésen három megyei versenyző áll rajthoz, közülük a két férfi a Diósgyőri VTK-t képviseli. Orosz Ákos kajak kettes 200 méteren az Inter-Épfu AVSE sportolójával, Apagyi Leventével indul egy hajóban. A másik diósgyőri, Bodonyi András, aki betegség miatt kénytelen volt kihagyni az első válogatót, öt (!) számra is nevezett. A kenu egyes összes távja (200, 500, 1000 méter) mellett párosban a Kovács Katalin Akadémia sportolójával, Fodor Nicholasszal egy egységben, az 500 és 1000 méteres távokon is megméreti magát. 

Rajtuk kívül a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője, az első válogatón nagy sikert elért Bragato Giada vesz még részt a megyéből a szolnoki versenyen. Az újvárosiak tehetsége mind a négy számban rajthoz áll azok közül, amelyeket az első válogató alkalmával megnyert, vagyis kenu ­egyesben 500 és 1000 méteren, kettesben pedig a Szegedi VSE kenusával, Nagy Biankával a 200 és 500 méteres távokon. 

Női kenuban a néhány hete Szegeden lezajlott válogató egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy C-2 500 méteren nem az olimpiai ötödik Balla Virág, Takács Kincső páros győzött, hanem a Bragato Giada, Nagy Bianka kettős. Ez komoly változást eredményezett az évek óta együtt versenyző, korábban szép sikereket elérő egység életében. 

„Takács Kincső ezúttal Gönczöl Laurával fog versenyezni. Remélhetőleg a Bragato Giada, Nagy Bianka páros is tovább tudott fejlődni, és egy jó versenyt láthatunk majd ebben a számban is” – fogalmazott Hüttner Csaba szövetségi kapitány. 

A válogatók tétje az idei nemzetközi világversenyeken való szereplés. A világbajnokságnak augusztus 3. és 7. között a kanadai Halifax ad otthont, az Európa-bajnokságnak pedig München lesz a házigazdája, a multisport-kontinensbajnokság keretében, augusztus 18-tól 21-ig.

(A borítóképen: Nagy Bianka és Bragato Giada | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!