Öttusa

2022.06.22. 07:15

Három magyar jutott döntőbe a junior-Eb-n

A miskolci Swimming PC sportolója részben a gyenge vívás miatt lemaradt a fináléról.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Nem sikerült döntőbe jutnia a miskolci Swimming PC sportolójának, Tóth Dorkának a spanyolországi junior öttusa-Európa-bajnokságon. A barcelonai megméretésen a 17 éves fiatal öttusázó a vasárnapról hétfőre átszervezett verseny első napján, a körvíváson nem túl jó eredményt ért el, a 34 asszójából mindössze hetet nyert meg, és ezzel nehéz helyzetbe került a keddi elődöntőre. A többi magyar női versenyzőnek sokkal jobban ment az első tusa, Erdős Rita és Eszes Noémi is 19/15-ös győzelem/vereség mérleggel zárta a napot, míg Bauer Blanka éppen ötvenszázalékos lett, 17/17. Martinek János szövetségi kapitány a miskolci klub sportolójáról szólva hétfő este úgy nyilatkozott, hogy sajnos Dorkát ifiként a junior­mezőny megfogta, emiatt nehéz dolga lesz kedden. 

A négy magyar közül Bauer Blanka és Tóth Dorka került az elődöntő A csoportjába, és az úszásban mindketten azt hozták, amit tudnak. A bónusz­vívásban utóbbi versenyzőnek volt egy tus győzelme, ami 2 pontot ért, a kombinált számot azonban félbe kellett szakítani, és meg kellett ismételni, ami nem tett jót. 

„A kombinált szám közben történt egy nagyobb hiba a rendezők részéről, hiszen nem kerítettek el egy olyan biztonsági részt, ahol a lövészet elektronikai pontja volt, és az egyik külföldi edzőnek sikerült egy mozdulattal megszüntetnie az áramforrást a lőállásoknál, ezért félbeszakadt a verseny. A technikai delegáltak úgy döntöttek ezek után, hogy a B csoport küzdelmeit követően fogják megismételni a laser runt az A csoportnak. Ez sok versenyzőt megviselt, így átformálta a versenyt a második kanyarban. Bauer Blanka ebből a csoportból biztos továbbjutóként folytathatja a versenyt a döntőben, míg Tóth Dorka sajnos nem került be a ­fináléba” – mondta Martinek János. 

A másik csoportból Erdős Rita és Eszes Noémi jó teljesítménnyel, magabiztosan jutott tovább.

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!