Öttusa

2022.06.11. 13:25

Guzi a 7. helyre jött fel a döntőben

A mezőny másik magyarja, Réti Kamilla a 2. helyen végzett az ankarai öttusa vk női fináléjában.

BCS

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Remekül szerepelt a két magyar női versenyző a törökországi Ankarában szombaton megrendezett öttusa világkupa versenyen. A 18 fős mezőnyben Réti Kamilla ezüstérmes lett, a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka pedig a 7. helyen zárt.

Utóbbi versenyző hajszállal került a fináléba, azok után, hogy a csütörtöki elődöntőben, a B-csoportban célfotó döntött a javára olasz riválisával szemben, és az így megszerzett 9. helye finálét ért. Ám mivel az egy nappal korábbi körvívása nem lett szenzációs, csak 13 győzelmet könyvelhetett el, és ezt vitte magával a szombati döntőbe, a mezőny végéről, a 15-17. helyről kezdhette a napot. Ezzel szemben Réti az 5-6. helyről, mert szerdán 21 asszót tudott nyerni.

A finálé első száma a lovaglás volt, ezt Guzi hibátlanul teljesítette, hetedmagával, míg Réti egy verőhibát hozott össze, és ezzel ő a 8. legjobb volt. A bónuszvívásban Guzi egy asszót nyert, Réti ebben nem tudott plusz pontokat gyűjteni. Az úszásban a miskolci klub sportolója 2:20.32 perccel a 10. legjobb időt hasította, a másik magyar pedig a leggyengébbet produkálta, ami a 16. helyre volt jó (két versenyző korábban ellovagolta magát, és emiatt nem folytatták a versenyt). A záró felvonásban a britek mellett a magyarok jeleskedtek, Réti a 2. leggyorsabbnak bizonyult a futás-lövészetben, ezzel a 2. helyen ért célba, a kombinált számban az 5. legjobb eredményt elérő Guzi pedig a 7. helyre lépett előre. Érdekesség, hogy a versenyt az a brit Jessica Varley nyerte, aki a szerdai körvívásban elért 12 győzelmével az utolsó helyről kezdte a szombati döntőt. Ám mivel káprázatos időt ment a futás-lövészetben a végén megelőzte Rétit, és a 3. helyen zárt angol Kate French-et is, ő lett az aranyérmes.

(A borítókép korábbi felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!