Mecsek Rally

2022.06.28. 08:00

Értékes pontok, hasznos tapasztalatok

Az 55. Mecsek Rallyn negyedik helyen végzett Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

ME

Fotó: Peremicki Istvan

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes egyik kedvenc versenyével, a Mecsek Rallyval folytatódott a Mercarius Rally1 Bajnokság. A páros – az elvárosoknak megfelelően – folyamatosan az élmezőnyben autózott, és értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a Pécs környéki versenyen. Egy-egy apró hibát követően a gumitaktikájuk is eredményes volt, ami szintén kellett ahhoz, hogy végül a hazai értékelésben a negyedik helyen zárják a kétnapos versenyt.

Megjött a tempó

- Összességében jó hétvégét zártunk a Mecsekben, a Pécs környéki verseny továbbra is ott van a szívemben – kezdte értékelését Turán Frigyes. - Az idei évben egy új gumimárkával, a Pirellivel dolgozunk együtt, meg kell tanulnunk összehangolni a gumiabroncsot a Polo működésével. Picit keményebb beállításokkal kezdtünk, ami nem volt a legmegfelelőbb választás, azonban a második napra sikerült asszimilálódnunk, megjött a tempónk is, és szombaton már végig az első négyben autóztunk, tizedekre egymástól. Megtaláltuk, hogy tud a leghatékonyabban együttműködni az autónk és a Pirelli, és hogyan tudunk gyorsan vezetni ezekkel az abroncsokkal.

Szoros csaták

A tíz gyorsaságiból álló, kétnapos viadal végén Farnadi Ágnes megjegyezte: nagyon izgalmasak a Mecsek pályái, a fejlődésük pedig folyamatos volt az idei versenyen, ugyanis a második nap végére már tizedekre menő csatákat vívtak az élmezőnnyel. A Power Stage-en a második leggyorsabbak voltak, így összességében értékes pontokat vihettek haza a déli országrészből.

- Gondmentes hétvégén vagyunk túl, amit köszönök Áginak, a csapatnak, és a szurkolóinknak is – folytatta Turán Frigyes. - Egy apró hibánk volt, ugyan a legelső gyorsasági szakaszon hozzáértünk egy lassítóhoz, emiatt 10 másodperces időbüntetést kaptunk. Természtesen nem ezen múlt az első hely sorsa. Legszívesebben már most újrakezdeném a hétvégét azokkal a beállításokkal és tapasztalatokkal, amelyekkel gazdagodtunk ezen a két napon. Pozitív élményekkel megyünk haza és máris várjuk a következő versenyt.

Egy hónap múlva

A Mercarius Rally1 Bajnokságnak ez volt a negyedik versenyétvégéje. Legközelebb szűk egy hónap múlva, július 22-23. között a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn találkozik egymással a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában