Sárospataki TC

2022.06.26. 18:00

Először ünnepelték a tizenhatodik helyet Sárospatakon

Bensőséges hangulatú focigálát tartottak a Bodrog-parti városban.

Kolodzey Tamás

Volt egyszer egy NB III.-as Tisza-csoport, amelyet akkoriban a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség üzemeltetett. Akkoriban a 2011/12-es idényt írtuk, és a mezőny tagja volt a Sárospataki TC gárdája is.

Öt vagy tíz év múlva

– Kilenc ponttal az utolsó, azaz a tizenhatodik helyen végeztünk, és kiestünk – emlékezett a napokban a gyönyörű sárospataki sporttelepen Zsófi József, a csapat edzője.

– Ez persze nem akadályozott meg bennünket abban, hogy visszagondoljunk életünk emlékezetes sorozatára. Egy évtized után először gyűltünk össze a helyben sporttörténelminek számító pontvadászatra. A magyar emberek szeretnek emlékezni, nosztalgiázni, és mi sem akartunk kimaradni a sorból. Örömömre szolgált, hogy eljött hozzánk Aros János polgármester, Sikora Attila alpolgármester, itt voltak a klub egykori vezetői, szakosztályának elöljárói és a hajdani keretünk tizenkilenc tagja is. Én rántottam össze őket, és nem kellett kétszer szólnom. A foci után a fehér asztalnál elevenítettük fel a valamikori bajnokság pillanatait. Olyanok vagyunk, mint az érettségizett diákok: megfogadtuk, hogy öt vagy tíz esztendő múlva ismét találkozunk.

A borítóképen: A sárospatakiak egykori NB III.-as csapatának tagjai az emlékidéző összejövetelükön. Fotó: Kolodzey Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!