Ünnepélyes fogadalomtétel

2022.06.29. 15:00

A Világjátékokra utaznak, miskolci a csapatvezető

A Testnevelési Egyetemen letette az esküt az Egyesült Államokba utazó magyar csapat.

MTI/ÉM

Az ünnepélyes fogadalomtételen az ezúttal élet- és vízimentés sportágban induló Jakabos Zsuzsanna, valamint az aerobikos Bali Dániel mondta az eskü szövegét. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az olimpiai sportágakhoz hasonlóan a Világjátékokon érdekelt szakágakban is elismerésre méltó munka folyik, amelyet a sport iránti szeretet, elköteleződés mozgat. 

Tizenhét sportágban 

Fábián László MOB-főtitkár kiemelte, szorosan együtt dolgoznak az NVESZ-szel, ugyanis az olimpián és a Világjátékokon egymáshoz nagyon közeli sportágak szerepelnek. 

– Azt kívánom, hogy a jó felkészülés után fantasztikus eredményeket érjetek el saját magatoknak, a felkészítőiteknek és mindazoknak, akik figyelemmel kísérik pályafutásotokat. Bízom abban, hogy az eddigiekhez hasonlóan most is sok szép eredményt értek el, erre biztosíték a sok edzés és fáradtság, ami ide juttatott benneteket – mondta a sportolóknak címezve a főtitkár. 

Az indulási létszámmal minden eddigi lehetőséget megdöntöttünk

- Mészáros János

Dr. Mészáros János miskolci ügyvéd, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, egyben a Világjátékokra utazó magyar csapat vezetője arról szólt, hogy az indulási létszámmal minden eddigi lehetőséget megdöntöttek, olyan társasággal utaznak el Birminghambe, amelyben benne van, hogy felülmúlja a wroclawi éremtermést. 

– Ezúton is szeretném megköszönni a kormányzati támogatást, amelyből a sportolók fel tudtak készülni az eseményre – tette hozzá. 

Magyarországot 17 sportágban 58 versenyző képviseli, a 11 napos multisporteseményen több mint 100 ország 3600-nál is több indulója vesz részt 34 sportágban. A július 7. és 17. között tartó Világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisportesemény is csúszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!