Öttusa

2022.06.09. 10:09

A körvívásban nem volt sikeres Guzi Blanka

Az öttusa-világkupa másik magyarja, Réti Kamilla szerdán jól teljesített a páston.

Berecz Csaba

Guzi Blanka. Fotó: ÉM

A törökországi Ankarában zajló öttusa-világkupán szerdán a nők számára a rangsoroló vívást rendezték meg. A keddi 57 fővel indult selejtezőből összesen 36 sportoló jutott el addig, hogy szerdán ismét a pástra léphetett. Köztük volt a két magyar is, Réti Kamilla és a miskolci Swimming PC versenyzője, Guzi Blanka.

Az indulási jogért

Előbbinek jóval jobban sikerült ez a szám, ugyanis a harmincöt asszójából huszonegyet megnyert, ennél jobb teljesítményre csak hatan voltak képesek. Guzi viszont elmaradt a saját maga várakozásaitól, mindössze tizenhárom asszót tudott nyerni, és csak három olyan sportoló volt szerdán, aki ennél kevesebb sikert könyvelhetett el. Mindez azt jelenti, hogy a csütörtöki elődöntőt az A csoportban Réti Kamilla a 4. helyről kezdi, Guzi Blanka pedig a B jelű tizennyolc fős mezőny 16. helyéről léphet előrébb. Ahhoz, hogy biztosan bekerüljenek a tizennyolcas szombati döntőbe, csoportjukban a legjobb hét között kell végezniük, ha ez nem sikerül, akkor magas pontszámmal kell állniuk, ugyanis a biztos továbbjutók mögötti fináléba kerülésben ez dönt, négy sportoló így szerez szombati indulási jogot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!