Küzdősport

2022.06.19. 07:15

A kétméteres marokkói testfelépítése döntött

Bordás Alex fiatal kora ellenére sikeres pályafutással büszkélkedhet.

Kolodzey Tamás

Bordás Alex bronzérmes lett Abu-Dzabiban. Fotó: Olvasónktól

Az Egyesült Arab Emírségek Dubaj után második legnagyobb városában tartották a muaythai-világbajnokságot, amelyen jól szerepelt Bordás Alex, a DVTK tagja. Abu-Dzabiban a tizenkilenc éves miskolci sportoló az U23-as korcsoport -71 kilós mezőnyében szerzett bronzérmet.

Mindent megpróbált

– Fiatal korom ellenére már nyolcesztendős múlttal rendelkezem ebben a műfajban – mondta az előéletéről, majd így folytatta: – Egykor Budai Barnabás nagybátyámnál ismerkedtem meg a ringharccal, aztán viharos gyorsasággal értem el nemzetközi eredményeimet. A 2018-as, Thaiföldön rendezett ifjúsági vébén harmadik lettem, a rá következő évben Törökországban ugyancsak az ifik között akasztottak ezüstmedáliát a nyakamba. Abu-Dzabiba azzal a céllal küldtek a mestereim, hogy minél fényesebb érmet kaparintsak meg. Felállhattam a dobogó legalacsonyabb fokára, tehát megfeleltem az elvárásuknak, mégsem voltam maradéktalanul elégedett. Az elődöntőben a marokkói Abdelali Zahidival csaptam össze. Mérkőzésünk parázs csatát hozott, végül az afrikai fiú kezét emelték a magasba, így a harmadik helyen kötöttem ki. Mentségemre szólt, hogy végül Zahidi lett a világbajnok, jómagam pedig a meccsünk után napokig kerestem, kutattam a vereségem okát, amelyet klubedzőmmel és a szövetségi kapitány helyettesével, Jászka Krisztiánnal meg is találtam. Nem tudtam közel kerülni a csaknem kétméteres Zahidihez, akinek sikerült engem távol tartania magától. Ugyan minden tőlem telhetőt megpróbáltam, de a javára szóló plusz tíz centis testmagasság eldöntötte a sorsomat. Hozzáteszem, hogy a bíráskodással nem volt gond, az ítészek korrekt módon végezték a dolgukat.

Bordás Alex arról is beszélt, hogy megmérettetései előtt naponta kétszer tréningezik, míg az általa „normálisnak” nevezett időszakában hétfőtől szombatig egyszer látogatja az Újgyőri főtéren lévő termüket. Azt egyelőre nem tudja, hogy az esztendő hátralévő hónapjaiban milyen versenyek várnak rá, programjának kialakítását edzőire bízza.

Papírt szerzett

Bordás Alex a napokban végzett a Miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium edzői tanfolyamán, és az a terve, hogy versenyzői státuszát fenntartva előbb vagy utóbb tanítványokat vállal, és kiveszi a részét a képzésükből. 

A borítóképen: Bordás Alex bronzérmes lett Abu-Dzabiban. Fotó: Olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!