Diósgyőri VTK

2022.05.27. 07:19

Van élet az NB II.-ben: a gólkirály érkezik

Karan mellett Polgár távozása vehető biztosra a DVTK labdarúgócsapatának keretéből.

BCS

Fotó: Bujdos Tibor

A Diósgyőri VTK másodosztályú labdarúgó alakulatánál dr. Bajúsz Endre nyilatkozatát jelentették meg tegnap a klub honlapján, amelyben a játékoskeretről tett közzé információkat. Az egykori NB I.-es labdarúgóról egyelőre csak annyit tudunk – a klub többségi tulajdonosának, dr. Magyar Mátyásnak a bejelentése szerint –, hogy a szakmai csapat vezetőjeként a szakmai munkát irányítja, hogy eddig a DVTK-t működtető cég alkalmazottjaként dolgozott más pozícióban, illetve, hogy nem lesz sport­igazgató Benczés Miklós után, ugyanis ez a poszt megszűnik a klubnál. Dr. Bajúsz Endrét szakmai vezetőnek nevezték a DVTK által a klub honlapjáról kimásolt „sajtóközleményben”, amelyben azt írták, hogy Lukács Dániel, az NB II. 2021/22-es évadjának gólkirálya június 15-én csatlakozik a DVTK-hoz, az NB I.-be feljutott Kecskeméti TE-Hufbautól érkezve, mivel a piros-fehérekhez kötelezte el magát az idén januárban. Dr. Bajúsz Endre szavai szerint Könyves Norbert biztosan marad Diósgyőrben, a játékjoga nem eladó, míg Polgár Kristófnak a jövő hónap végén lejáró szerződését, illetve a visszavonulását már korábban bejelentő Dejan Karan ugyancsak lejáró szerződését nem hosszabbítják meg. A DVTK-nál a szakmai csapat vezetőjeként a szakmai munkát irányító, egykori NB I.-es labdarúgó azt is bejelentette, hogy Molnár Gábor és Horváth Zoltán nem lesz tagja a 2022/23-as NB II.-es keretnek. A Dragan Vukmir vezetőedző által az NB III.-as tartalékegyütteshez irányított duó – akiknek élő szerződésük van a DVTK-val –, a Budaörsi SC elleni, idegenbeli 2–1-es vereség után lett kegyvesztett, de megfelelő ajánlat esetén távozhatnak, viszont ha nem érkezik ilyen, akkor maradnak a klub harmadosztályú gárdájánál.

Hosszabbítottak 

Karanon és Polgáron kívül az öt kölcsönjátékosnak, Borsosnak, Bokrosnak, Kellernek, Lucasnak és Kocsisnak jár le a jövő hónap végén a szerződése. A 2021/22-es évadban a DVTK-ban szerepelt többi játékosnak a legújabb hírek szerint nem. Ugyanis annak ellenére, hogy a nemzetközi futballportálon, a transfermarkton az szerepel, hogy Danilovicnak és Bárdosnak is lejár a kontraktusa 2022. június 30-án, előbbivel kapcsolatban a DVTK februári bejelentése szerint hosszabbítottak (bár az nem derült ki az akkori közleményből, hogy mennyi időre és mikortól), míg utóbbinak olyan szerződése lehet, amely bizonyos feltételek teljesülése esetén (pl. pályára lépések száma) automatikusan meghosszabbodik a klubbal kötött megállapodása. 

Értesüléseink szerint – annak ellenére, hogy a múlt héten tett Dragan Vukmir-nyilatkozat szerint – a mostani hét elejére tervezték azt, hogy leülnek minden játékossal tárgyalni a DVTK-nál, erre nem került sor.

(A borítóképen: Az idei utolsó DVTK-csapatképek egyike | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!