Labdarúgás NB I.

2022.05.07. 08:49

Supka Attila kemény meccsre számít a Honvéd ellen

A Mezőkövesd focicsapata számára már nincs különösebb tét, már nem eshet ki az élvonalból.

Kolodzey Tamás

Fotó: KOVACS PETER

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 32. fordulója keretében Budapesten, a Bozsik stadionban szombaton 17 órakor kezdik a Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót. A hétközi mérkőzések után eldőlt, hogy a dél-borsodiak megőrizték élvonalbeli tagságukat, és még akkor is a legjobbak között maradnak, ha mindkét hátralévő találkozójukat elveszítik. Így ebből a szempontból csak a kispestiek számára van tétje a kilencven percnek, hiszen őket elvben még megelőzheti az MTK Budapest és a Gyirmót FC Győr, bár ennek esélye csekély.

A Honvéd és a Mezőkövesd eddig tizenkilenc mérkőzést játszott egymás ellen az első osztályban. A mérleg kiegyenlített: a sárga-kékek nyolc győzelem és négy döntetlen mellett hétszer szenvedtek vereséget. Az előző idényben háromszor találkoztak az alakulatok: a fővárosban lejátszott mérkőzéseken döntetlen született, míg a fürdővárosban az MZSFC győzelmet aratott. A 2021/22- es idényben kétszer csaptak össze az együttesek: a Bozsik Arénában fordulatos mérkőzésen 3–2-re diadalmaskodtak Cseriék, a matyóföldi összecsapás viszont gól nélküli döntetlennel zárult. A fővárosi együttes legutóbb 2020. június 16-án tudott nyerni a Kövesd ellen, a dél-borsodi városban, pályaválasztóként pedig 2016. december 10-én.

Hibák nélkül

– Kevés időnk maradt a felkészülésre a két bajnoki mérkőzés között – kezdte Supka Attila, a kövesdiek vezetőedzője, majd így folytatta: – A legfontosabb feladataink közé tartozott, hogy megbeszéljük a Debreceni VSC elleni mérkőzés tanulságait, valamint a regenerációra és a feltöltődésre is hangsúlyt fektettünk. Azért nagyon fontos számunkra a Budapest Honvéd elleni mérkőzés, mert nem tudtunk nyerni a hajdúságiak ellen. Kemény meccsre számítok, ellenfelünk hazai pályán ugyanis nyilván megpróbál agresszíven és eredményesen futballozni. Nekünk sokkal fegyelmezettebben és nagyobb koncentrációval kell játszanunk, mint azt az előző, vesztes meccseinken tettük. Fontos a jó helyzetkihasználás, hiszen könnyen lehet, hogy a fővárosiakkal szemben csak egy-két gólszerzési lehetőségünk adódik, ezekkel pedig szeretnénk élni. Arra is ügyelnünk kell, hogy hátul ne kövessünk el olyan hibákat, mint a legutóbbi mérkőzéseinken a Puskás AFC és a Debreceni VSC csapatai ellen. Ellenfelünk „személyében” kiváló gárda vár ránk, egyénileg nem akarok kiemelni senkit, az a lényeg, hogy csapatként jól működjünk és az átlagtól jobb teljesítményt nyújtsunk, mert csak ebben az esetben lehetünk eredményesek.

A vendégeknél Ikenne-­King, Lakvekheliani és Nagy D. sérült, Madarász pedig öt sárga lapja miatti eltiltását tölti.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tordai – Farkas D., Pillár, Lukic, Vadnai – Karnitski – Cseke (Babati), Cseri, Vajda (Besirovic) – Drazic, Jurina.
Labdarúgás: NB I., 32. forduló

Május 7. (szombat) 
14.45: Debreceni VSC – Puskás AFC 
17.00: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 
19.15: Ferencvárosi TC – MTK Budapest 
Május 8. (vasárnap) 
14.05: Paksi FC – Kisvárda MG 
16.15: Zalaegerszegi TE FC – Gyirmót FC Győr 
18.45: Újpest FC – Mol Fehérvár FC

(A borítóképen: Cseri Tamás (kékben) a kövesdi klub pénteki bejelentése értelmében még egy évadot biztosan a dél-borsodi csapatban játszik. Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!