MEFOB Fesztivál

2022.05.24. 21:00

Sportfesztivál

A felsőoktatás sportjáé volt a főszerep Miskolcon a hétvégén először tartott MEFOB Fesztiválon.

Fotó: Vajda János

A felsőoktatás sportjáé volt a főszerep Miskolcon a hétvégén először tartott MEFOB Fesztiválon. A négynapos eseményen huszonhét felsőoktatási intézmény részvételével nyolc sportág kilencvenöt versenyszámában avattak országos egyetemi-főiskolai bajnokot. A rendezvény keretében A közösségépítéstől a diplomáig mottóval sportkonferenciára is sor került, melyen olyan sportszakemberek vettek részt, mint Mocsai Lajos, Kemény Dénes, Baji Balázs, Cseh László, Kiss Gergely, Zsivoczky-Farkas Györgyi. 

A seregszemlét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Miskolci Egyetemmel rendezte, támogatója pedig Miskolc városa volt. A futsal-, kosárlabda-, vízilabda-, cselgáncs-, atlétika-, tenisz-, asztalitenisz- és ultimate frizbi bajnokságra elsősorban egyetemi, részben pedig városi helyszíneken került sor. A MEFOB Feszten igazi fesztiválhangulat várta a résztvevőket és a közönséget. 

A frizbiben a Budapesti Corvinus Egyetem csapata lett az országos bajnok, férfi és női futsalban az ELTE nyert, kosárlabdában a nőknél Széchenyi István Egyetem csapata győzött, a férfiaknál pedig a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem együttese lett az országos bajnok. Vízilabdában a nőknél a testnevelési egyetem bizonyult a ­legjobbnak, a férfiaknál a vízilabda MEFOB 2013-as kezdete óta négy bajnoki címmel rendelkező Budapesti ­Gazdasági Egyetem a Budapesti Corvinus Egyemmel vívott fej fej melletti csatájából az utóbbi került ki győztesen. Mind a férfi-, mind a női meccset az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás, a nemzet sportolója vezette. A férfi vízilabda-, valamint a női és férfi kosárlabdatornák győztesei automatikusan kijutottak a júliusi, Lengyelországban rendezendő Európai Egyetemi Játékokra. 

(A borítóképen: A BGE csapata második lett férfi vízilabdában | fotó: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában