DVTK

2022.05.09. 08:05

Soroksároskodás az éjszakában

A DVTK NB II.-es labdarúgócsapata hétfő este hazai bajnoki mérkőzést játszik.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB II. 36. fordulójának zárómérkőzését hétfőn 20.00-tól játsszák Diósgyőrben, ahol a DVTK a Soroksár SC csapatát fogadja. A meccset élő televíziós közvetítés (M4 Sport) miatt rendezik ebben az időpontban. 

A DVTK háza táján a múlt héten tovább folytatódtak a fejfelkapós események. Hiszen azok után, hogy egy hónapja felmentették Kondás Elemért, a csapat addigi vezetőedzőjét a munkavégzés alól, egy olyan meccs után két nappal, amit megnyertek, és ami után feljutó helyen álltak), kinevezték a helyére a rivális Szeged-Csanád GA csapatától érkezett Dragan Vukmirt. Ezután – a klub közleménye szerint – Benczés Miklós sportigazgató beadta felmondását, amit két és fél héttel később fogadtak el. Ekkor az új vezetőedző három meccsből három pontnál járt, majd miután a múlt héten vasárnap a DVTK kikapott a kieső helyen álló Budaörsi SC vendégeként, 2–1-re, újabb személyi változás következett. A szakmai vezetés javaslatára, a klubvezetéssel egyetértve az NB III.-as tartalékcsapathoz irányítottak két korábbi alapembert, Molnár G.-t és Horváth Z.-t. A szerdai bejelentést nem indokolta a DVTK, egy nappal később Dragan Vukmirt bírta szóra a klub kommunikációs részlege: 

„Nálam mindig a csapategység az első, és egyetlen játékos sem helyezheti magát a csapat elé. A két labdarúgó alapképességét senki nem vitatja, de az öltöző egységességének érdekében meg kellett hozni ezt a döntést. Ráadásul Molnár Gábor egy súlyos fegyelmi vétséget is elkövetett a Budaörs elleni mérkőzésen, aminek a csapat látta kárát. Én továbbra is a fegyelemben, az alázatban, a munkában hiszek, és ezt várom el a játékosoktól is.” 

Szerettünk volna ettől többet megtudni a döntésről, többek között arra lettünk volna kíváncsiak, hogy pontosan mi volt az oka annak, hogy Molnár G. és Horváth Z. hét közben az NB III.-as tartalékcsapathoz került, hogy a Budaörsi SC elleni 2–1-es vereségnek ez a két játékos hozzáállása, viselkedése volt-e az oka, hogy van-e esetleg visszaútjuk az első csapathoz, vagy a jövőben egyáltalán nem számolnak itt velük, de ezekre nem kaptunk választ. A piros-fehérek szakvezetője ebben a témában csak arra a kérdésre válaszolt, hogy kik pótolhatják a magas percszámokat maga mögött tudható két játékost. Dragan Vukmir azt felelte, hogy mind a két posztra van további 2-3 játékosuk, akik alkalmasak arra, hogy pótolják a távozókat, és közülük a legjobb állapotban lévőre építenek. Vasárnap kiderült, hogy az NB III. tartalékhoz irányított duó meccseken nem erősíti a DVTK második csapatát, ugyanis a Törökszentmiklós elleni hazai bajnokin nem léptek pályára. De nem csak ők nem, Szeles sem, aki hetek óta itt játszott. Ez utóbbinak – a vezetőedző szavai szerint – az volt az oka, hogy a labdarúgó a betegségével összefüggésben kihagyott edzések után játékba lendüljön. 

Könyves és Eppel 

Dragan Vukmir arról is tájékoztatást adott, hogy Könyves és Eppel a Soroksár ellen már pályára léphet, de azt is hozzátette, hogy valószínűleg egyikük sem fog tudni 90 percet játszani. 

Arra a kérdésre, hogy miben kellene másnak lenniük a múlt héthez képest ahhoz, hogy legyőzzék a Soroksárt, ezt felelte a diósgyőriek szakvezetője: 

– Az előző héthez képest még keményebben dolgoztunk, érezhetően másképp állnak hozzá a játékosok is a munkához. Legutóbb az agresszivitást és a küzdelmet is hiányoltam, ebben is fejlődnünk kell. Az élet arról szól, hogy küzdenünk kell a céljainkért, a sportolók életében ez fokozottan igaz. A Soroksár teljesítménye sokat hullámzott a szezonban, vannak jó mérkőzései és vannak rosszabbak, de nagyon veszélyes csapat. Volt egy jó sorozatuk, ami legutóbb megszakadt, de nem hiszem, hogy ez nagyon megtörte volna őket. A mi célunk egyértelmű, hazai pályán meg kell szereznünk a három pontot.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Hegedűs J., Szatmári, Belényesi – Eperjesi (Németh M.), Lucas, Oláh B., Bárdos – Kocsis, Könyves (Eppel).

(A borítóképen: Molnár G. nem játszhat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!