Túl erős volt az NB I.-es

2022.05.09. 07:50

Kikapott szombaton, így nem jutott be a fináléba a Miskolci Vénusz csapata

A hét végén Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban rendezték meg a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél.

Molnár István

Fotó: Ádám János

Utóbbiaknál három élvonalbeli klub mellett bekerült a Final Fourba a Miskolci Vénusz alakulata is, amely már megnyerte a bajnokságot az NB II. Keleti csoportjában. A borsodiak ellenfele a szombati első elődöntőben az NB I. bronzérmese, a 2F-Bau Tolna-Mözs csapata volt. 

A miskolciak nagy akarattal vetették bele magukat az összecsapásba, ám a tolnaiak mezőnyfölényben futballoztak. A felek többet tartózkodtak Liptákék térfelén, ugyanakkor a Vénusz jól védekezett, lövéseket blokkolt, vagy ellenfele nem talált kaput, illetve ha talált, Putnoky hárított. Vámosi és Csapó ­gólja után, a 15. percben 2–0-ra vezetett a Tolna, Visnyánszki ügyes megmozdulása révén azonban a szünet előtt szépített a miskolci gárda (2–1). A második félidőben Hatala, aztán ismét Visnyánszki szerzett találatot, így a 30. percben 3–2 volt az állás. A mérkőzés utolsó részében azonban kihasználták erőfölényüket a dunántúliak, 9 percen belül Bajcsy, Hatala, Sereg és Botka is a Vénusz kapujába lőtt, így 7–2-re nyert csapatuk. 

– Az első félidőben pariban voltunk a tolnai csapattal, a második játékrészben azonban kijött, hogy ők magasabb edzésszámmal dolgoznak – mondta Volodimir Kolok edző. – Harminc percig tartottuk magunkat, emelt fővel jöhetett le a csapat a pályáról. Örülünk annak, hogy a klub eljutott idáig, és elődöntőt játszhatott, ez nagy dolog. Remélem, lesz még ilyen lehetőség, eredmény a lányok további karrierje során, köszönöm azoknak, akik szurkoltak nekünk.

2F-BAU Tolna-Mözs (NB I.) vs. Miskolci Vénusz (NB II.) 7–2 (2–1) 

Kecskemét, 100 néző. V.: Muhari (Imrő, Fehérvári). 

2F-BAU Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár, Horváth, Weisner, Sereg, Méhes, Botka, Kiss G., Csapó, Hatala. Vezetőedző: Reveland Zoltán. 

Miskolci Vénusz: Putnoky – Lipták, Kovács A., Visnyánszki, Szunyogh. Csere: Vámos, Sallai, Váradi, Magyar, Veréb, Varga N., Lamos, Boda. Vezetőedző: Volodimir Kolok. 
Gólszerzők: Hatala (2), Vámosi, Csapó, Bajcsy, Sereg, Botka, ill. Visnyánszki (2).

(A borítóképen: Kovács Alíz és edzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!